maanantai 12. lokakuuta 2015

Inkiväärillä maustetut päärynäruusut



Päärynäruusut
6 kpl

1pkt (250 g) gluteeniton lehtitaikina
2 luomu päärynää
inkiväärisiirappia
kanelia
tomusokeria


päärynäruusujen teko
Pese päärynät.
Halkaise päärynät.
Leikkaa puolikkaan vaakasuunnassa ohuiksi viipaleiksi.
Leikkaa esimerkiksi piparkakkumuotin avulla siemenkodan kohta pois.


Kaulitse taikina ohueksi ja suorareunaiseksi.
Aseta päärynän siivut reunalle, niin että ne ovat vähän taikinan reunan yli.
Leikkaa taikina soiro, niin että taikinaa jää päärynäsiivujen päälle käännettäväksi maksimissaa sen verran, kuin niiden alla on.

omenaruusut
Ota inkiväärisiirappia lusikkaan ja valuta sitä päärynän päälle.
Kostuta taikina vedellä ja taita taikina päärynän päälle.
Kieritä taikina soirosta löysä rulla.
Aseta rulla paperivuokaan päärynät ylöspäin.
Tömäytä kanelipurkista kanelia ruusujen päälle.
Paista ruusut uunissa 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

Anna ruusujen jäähtyä ja niiden jäähdyttyä varista niiden päälle tomusokeria siivilän läpi.

pearrose

Gluteeniton, rullalla myytävä valmistaikina oli äärimmäisen hankala työstää ja maussakin oli toivomisen varaa.

Päärynäviipaleiden tulee olle ouhuita ja taipuisia, etenkin helposti rikkoutuvan gluteenittoman taikinan kanssa.

Inkiväärisiirapin voi korvata paistamisen kestävällä hillolla tai tavallisella sokerilla.

Ohuet leivospaperit tarttuivat vähän leivoksen pohjaan. Kuuman siirapin kanssa olisi varmasti parempi käyttää tukevampia leivosvuokia.



Ginger Peoplen inkiväärisiirappi on saatu blogitapahtumassa Evoke Oy:ltä

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nämä ruusut;omenista yleensä ja nyt sinun päärynästä tekemät,taitavat olla aika trendikkäitä nyt.Täällä niitä näki monessa blogissa aiemmin tänä vuotena.Ovat kyllä nättejä ja pitäisi itsekin kokeilla joskus,

Satu kirjoitti...

Näitä alkoi näkymään sen verran kavereiden facebookissa kehujen kera, että täytyi kokeilla ja oli kokeilemisen arvoisia :)

Campasimpukka kirjoitti...

Sama tomusokeritusku sinullakin, kuin minulla :D tein tosiaan maidottomasta taikinasta, eikä sekään ihan kiltisti taipunut, pitää kokeilla ihan kunnon voisella taikinalla uudelleen ja myös tehdä, kuten neuvotaan. Oikaisin vähän...