lauantai 17. lokakuuta 2015

Kampasimpukat fenkoli-purjopedillä, hunajasinappivinegretti


fenkolipurjopaistos
Asettele lautaselle fenkoli-purjopaistos, päälle paistetut kampasimpukat ja pirskottele vinegrettia joukkoon





Kampasimpukat fenkoli-purjopedillä, hunajasinappivinegretti


Helppo ohje, joka on pitkälti esivalmisteltavissa ennakkoon.

  1. Tee ensin vinegretti ja jätä se tekeytymään. Tarkista maku ennen tarjoilua.
  2. Pilko seuraavaksi kasvikset ja kuullota ne pannulla lähes kypsiksi.
    Mikäli kasvikset joutuvat odottamaan, kuumenna ne kypsiksi juuri ennen tarjoilua.
  3. Paista kampasimpukat juuri ennen tarjoilua.
  4. Kokoa annos lautasille.


Hunajasinappivinegretti

2 tl kokojyväsinappia
2 tl Dijon sinappia
2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl sitruunamehua (tai valkoviinietikkaa)
3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä.

Sekoita aineet ja jätä tekeytymään ainakin vartiksi, mielellään vaikka tunniksi. Tarkista maku ennen tarjoilua!




Fenkoli-purjopeti

1 iso purjo
1 fenkoli
50 g voita
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Poista purjosta uloimmat vihreät osat, halkaise, huuhtele ja silppua se. Poista fenkolista tarvittaessa uloimmat versot ja uloin kerros, silppua se. Kuullota kasvikset pannulla ja anna kypsyä miedolla lämmöllä kypsiksi tai lähes kypsiksi, mikäli ne joutuvat odottamaan. Kuumenna kasvikset kypsiksi juuri ennen tarjoilua.




Kampasimpukat

Halkaise kampasimpukat kahtia tai käytä pieniä simpukoita.
Pyöräytä simpukoille myllystä kevyesti suolaa ja mustapippuria.
Paista öljyssä kuumassa paksupohjaisessa pannussa.
Paista enintään 1 minuutti per puoli.
Purista hieman sitruunamehua päälle ja tarjoile välittömästi.

Sormella kevyesti painettaessa kampasimpukoiden tulee olla melko kimmoisia. Ylikypsät ovat kovia ja kumimaisia.

Tarjoile suolavedessa keitettyjen papujen kera.


Ei kommentteja: