perjantai 9. lokakuuta 2015

Liekitetyt Calvadosomenat kanelikermavaahdolla ja granolalla





 Liekitetyt Calvadosomenat, granola ja kanelikermavaahto

4 annosta

Tee ensin granola
25 g voita
½ dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
½ dl rouhittuja manteleita
1 dl kaurahiutaleita
½ dl vaahterasiirappia
ripaus suolaa

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen,

Rouhi pekaanipähkinöitä ja manteleita hieman veitsellä. Sulata voi paistinpannussa, lisää kaikki granolan aineet, sekoita hyvin, älä ruskista. Kaada seos leivinpaperille ja paahda uunissa noin 30 minuuttia välillä käännellen. Varo, ettei granola pala eli loppuvaiheessa kannattaa olla tarkkana!

Tee seuraavaksi kanelikermavaahto
11/2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Mausta kanelilla ja sokerilla. 

Älä liekitä liesituulettimen alla!!!

Liekitetyt calvadosomenat
4 keskikokoista omenaa
2 rkl voita
½ dl fariinisokeria
¾ dl calvadosta

Pese omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omena lohkoiksi. Kuumenna voi pannulla, lisää fariinisokeri ja omenalohkot. Paista 2-4 min riippuen lohkojen koosta. Omenoiden on tarkoitus jäädä napakoiksi. Lisää Calvados ja kuumenna. Siirrä pannu pois liedeltä, sytytä kuuma neste tulitikulla palamaan. Tarjoile lämpimänä granolan ja kanelikermavaahdon kera

kanelikerma granola

Esivalmistele etukäteen: tee granola, valmista kanelikermavaahto, lohko omenat, jotka paistetaan juuri ennen tarjoilua ja liekitetään pöytään tuodessa.

2 kommenttia:

Saana Väliheikki kirjoitti...

Ihanan näköistä! Pitää kokeilla!

Satu -Tsajut kirjoitti...

Nämä olivat ihania ja helppoja. Tosin tuo liekitysvaihe sisällä huolestutti itseäni suuresti :D