lauantai 3. lokakuuta 2015

Tel Avivin top-3

Maalikuinen projektiviikkomme päättyi Tel Aviviin, Israelin sykkivään ja veganismiin hullaantuneeseen pääkaupunkiin. Ruoka oli poikkeuksetta herkullista ja edullista, mikä ilahdutti kouluruokalan antimiin tottuneita opiskelijoita. Tässä Tel Avivin kolme parasta ruokatärppiä, jotka paitsi maistuivat hyvältä niin sopivat myös tiukahkoon matkabudjettiin.

1. Falafel Gabay
Gabaysta ei ole yhtäkään kuvaa joka ei olisi tärähtänyt, mutta paikallisen ystäväni mukaan sieltä saa "maailman parasta ja halvinta falafelia". Pulju muistuttaa ulkonäöltään mitä tahansa falafel-ravintolaa, mutta viikon vertailun jälkeen pystyin allekirjoittamaan kaverini väitteen: Gabay on paras.
Falafel Gabay
Bograshov St 25
Tel Aviv


2. Vegaaniravintola Taste of Life
Taste of Lifeen päädyimme vähän vahingossa matkan viimeisenä päivänä. Vegaanisystäväni oli koko viikon iloinnut herkullisesta, edullisesta ja ennen kaikkea saatavilla olevasta vegaaniruoasta, joten hostellin lähikulmilla sijaitseva vegaaniravintola näytti erityisen kutsuvalta. Valittiin listalta sattumanvaraisesti vain jotain, mikä näytti hyvältä, joten en oikein tiedä mitä syötiin, mutta oli aivan älyttömän hyvää! Tuo pitaleivän sisältä pursuava ruskea tofusoijamikälie oli erityistä herkkua.


Taste of Life
43, Ben Yehuda StreetTel AvivIsrael

3. Hamiznon
Hamiznon-ravintola on kuulemma tunnettu tv-kokki  Eyal Shanin ansiosta, ja ketjun voi löytää myös Pariisista. Kävimme Hamiznonissa Purimin, eli juutalaisen "halloweenin", aikana, jolloin koko Tel Aviv oli pukeutunut naamiasasuihin ja oli juhlatuulella, eikä Hamiznon ollut mikään poikkeus. Kokit tanssivat ja lauloivat valmistaessaan ihania kasvisruokaherkkuja, ja tunnelma oli katossa ilmaisten juomien virratessa.


Ruoka oli todella hyvää, ja paikallisen ystävän mukaan paikan parasta antia ovat lisukkeet. Ainakin uunibataatti vakuutti!

Hamiznon
Ibn Gabirol 21
Tel Aviv

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tässä olikin kivoja paikkoja,kaikki tuttuja. Tel Aviv on tosiaankin vegaanin paratiisi,ja falafelithan ovat ihan loistavaa vegaaniruokaa.
Taste of Lifessä en ole käynyt pitkään aikaan,kun mielestäni on parempiakin vegaanipaikkoja. Taste of Lifen takana ovat ns.Black Hebrews,muistaakseni Chicagosta tai jostain sieltäpäin kotoisin oleva ryhmä,joka joskus 60-luvulla päätti että he ovat joku kadonnut Israelin ryhmä;D no jaa....Joka tapauksessa joskus 90-luvulla tai sen jälkeen täällä syntyneet saivat kansalaisuuden. Muistan kun poikani oli ihan pikkuinen ja päiväkodin vieressä oli silloin Taste of Lifen jäätelöpaikka,jossa sai ihan aitoa maidotonta ja tosi hyvää banaanijäätelöä,jota ei oltu pilattu millään väriaineilla;D

Satu kirjoitti...

Sinulla on oikeaa sisäpiirin tietoa :) Itse olen joutunut tyytymään Miinan kuvailuihin ruoasta ja haaveilemaan niistä.

Satu

Jael kirjoitti...

Satu;D