torstai 19. marraskuuta 2015

Ankkaa glögiglasyyrissa


Glögiglasyyri 

Herkullinen. Valmista etukäteen! Toimii esimerkiksi ankan, possun ja hanhen kanssa. Maku ei ole liian jouluinen, joten sopii myös kesän grillikauteen. 

Glögiglasyyri

2 dl  glögiä (punaviinipohjaista)
1 dl fariinisokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
3-4 neilikkaa
1-2 rkl mustaherukkahyytelöä
1-2 tl rosmariinia

Laita kaikki glögiglasyyrin ainekset kattilaan, kiehauta, siivilöi mausteet pois ja jatka keittämistä, kunnes seoksen lämpötila on 108 astetta. Anna jäähtyä kunnolla. Älä keitä liian kovalla lämmöllä, ettei glasyyristä tule kitkerää. Valele glasyyrillä lihan vasta ruskistettu pinta, ettei se pala lihaan kiinni.
Glasyyrin keittämistä varten tarvitsen ruoanlaittolämpömittarin



Ankanrinta

Ankanrintaa (2 rintaa 2-4:lle henkilölle riippuen palojen koosta)
suolaa 
pippuria
glögiglasyyriä

Valmista glasyyri etukäteen ja anna sen jäähtyä kunnolla.


Tee huoneenlämpöiseen ankanrintaan ristikkäisviiltoja (vain rasvaan). 
Laita ankanrinnat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin ja paahda, kunnes nahka on saanut kauniin värin. 
Käännä, mausta ruskistettu puoli suolalla ja pippurilla ja valele glasyyrillä. 
Paahda myös toiselle puolelle kaunis väri, valele lopuksi molemmat puolet glasyyrillä ja nosta uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. 
Laita 160-asteiseen uuniin noin 6-10 minuutiksi riippuen ankanrintojen koosta, kauanko olet paahtanut pannulla ja kuinka kypsäksi haluat lihan valmistaa. 
Ota uunista, kääri folioon, anna vetäytyä noin 5-10 minuuttia, valele vielä kerran glasyyrillä, leikkaa paksuhkoiksi siivuiksi ja tarjoile. 



Mehukkaan, roseen sävyisen ankanrinnan sisälämpötila on 55 astetta. Medium ankanrinnan sisälämpötila on 60-65 astetta. Täysin kypsän ankan lämpötila on 70-75 astetta.


Ei kommentteja: