torstai 5. marraskuuta 2015

Arjen pelastaja - broiler hedelmillä ja jukurtilla

Mietin mitä meillä syötiin ennen ruokabloggaamista. Millä ruoilla selvisime niistä vuosista kun lapsi oli tarhassa ja itse kävin töissä ja koulussa. Noihin ruuhkavuosiin mahtui erilaisia ruokia, mutta muutamat ovat jääneet erityisesti mieleen ja päätyvät edelleen pöytään.

En ole varma, miten tämä pikaruoka syntyi, mutta veikkaan syntytarinan taustalla olevan isäni, joka mielellään aina joskus osti grillibroilerin ja viinirypäleitä lapsuudessani. Silloin grillibroileri päätyi salaatin tai riisin ja kastikkeen kanssa syötäväksi. Minulla ei ole mielikuvaa miten ruoasta jäi omaan pöytääni vain broileri ja rypäleet ja miten ne saivat rinnalleen banaanin ja maustamattoman jukurtin. Kyseessä saattaa olla puhdas arkisen kiireen luoma innovaatio, joka osoittautui napakympiksi.


Tässä ruoassa on siis grillibroileri, banaani ja rypäleitä ja jokaiselle syöjälle kulhollinen jukurttia. Sivuuttaaa somat ottimet, kana syödään käsin. Hedelmiä lisätään jukurttiin tai syödään sellaisenaan. Jukurtti lusikoidaans uuhun tai siihen dipataan kanan paloja.

Tämän ruoan etu oli sen äärimmäinen nopeus ja koska se syötiin osittain käsin, oli nälkäkiukun partaalla oleva lapsi helposti suostuteltavissa ruokapöytään.

Ei kommentteja: