sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Jouluinen valkosuklaajäädyke

jouluinen jäädyke


Jouluinen valkosuklaajäädyke
n. 10 hengelle

145 g valkosuklaata
1/2 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1 kananmuna
2 dl kermaa
1- 1 1/2 dl jäisiä mustikoita

Koristeluun

mansikoita
granaattimena
siirappia
voita

gluteeniton jäädyke
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä.
Lisää sulaneeseen suklaaseen mausteet.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
Kaada sula suklaa kulhoon ja lisää nopeasti vatkaen kananmuna siihen.
Lisää suklaaseen vaahdotettu kerma samalla hyvin sekoittaen.
Kaada massaa vuoan pohjalle ohut kerros.
Laita vuoka hetkeksi pakkaseen hyytymään.
Lisää mustikoita vuokaan kun massa on hitusen jähmettynyt.
Lisää mustikoiden päälle jäädykemassasta puolet.
Laita vuoka taas hetkeksi pakkaseen jäähtymään.
Ripottele jäädykkeen päälle loput mustikat.
Kaada loppu jäädykemassa vuokaan.
Nosta vuoka pakastimeen vuorokaudeksi jähmettymään.

Tee juuri ennen tarjoilua kohmeisista mansikoista soseuttamalla kastike.
Paista granaattiomenan siemenet voinokareen ja pienen määrän siirappia kanssa.


valkosuklaajäädyke

Joulun kiireet kannattaa jaksottaa niin, että on aikaa rauhassa istua pöytään. Ennalta valmisteltu jälkiruoka odottaa pakkasessa useammankin päivän tarjoilua. Hautessasi voit pakastaa massan pienempiin annosvuokiin ja tarjota sitä eri iltoina ihmisille nautittavaksi.

Ei kommentteja: