keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Klaus K:n joulupöytä - Tempo di Natale


Joulun odotuksen on jo muutama vuonna avannut Klaus K:n erilainen joulupöytä. Tällä kertaa joulupöytä oli rakennettu italialaisittain.  Klaus K jaksaa miellyttää minua kerta toisensa jälkeen. Pidän hotellin ja ravintolan siististä, ylellisestä tyylistä ja jokaisella vierailukerralla olen saanut hyvää ruokaa. Rehellisyyden nimissä omalla rahalla tyydyn yleensä eri hintaluokan kokemuksiin.

Skandinaavinen tyyli mielletään vaaleaksi, graafiseksi ja minimalistiseksi mutta se voi olla tätäkin; tummempia sävyjä, hallittua elementtien paljoutta ja pehmeää tunnelmaa. En haluaisi asua valkoisessa kodissa, mutta tässä lämpöisessä värimaailmassa voisin asua ja rentoutua. Tämä vetoaa minuun.
Erilainen joulumenu toimii hyvin. Jostain syystä marraskuussa Suomessa alkaa jouluruokabuumi, niin että aattoon mennessä lanttulaatikkoa tursuaa jo korvista. Klaus K:lla oli viime vuonna Amerikasta vaikutteita saanut joulumenu ja siihen verrattuna tämä oli enemmän makuuni. Tai ehkä mielipiteeseeni vaikuttivat kaikki ne muistot, joita italialaiset herkut ja viini nostivat mieleeni.

Barbaresco, viinien kuningatar
 Niin viini, miten olenkaan kaivannut Barbarescoa. Se toimi alkuruoan ja pääruoan kaverina sekä antoi hyvän säväyksen jälkiruokapöydän suklaisille herkuille. Harmillisesti paikalla oli maisteltavina myös mainioita italialaisen Crak panimon oluita, joten en voinut antaa viinille sitä huomiota minkä se olisi ansainnut.Olen aina ollut buffeteissa enemmän alku- ja jälkiruoansyöjiä, pääruoka jää usein liian pienelle huomiolle. Pääruoka oli hyvää, possu oli mureaa ja makkara mausteista ja mustarisotto oli mieletöntä niin silti olin vakuuttunut ateriakokonaisuuden toimimisesta jo alkuruokien kohdalla.

Chef: Filip Forsberg

Jälkiruoka pöytä oli yltäkylläinen. Oli italialaisia pikkuleipiä, suklaakakkua, omenastrudelia ja vaikka mitä. Vaikka olenkin tavallisesti perso jälkiruoille en tämän aterian päälle kaivannut suurta annosta jälkiruokia, halusin vain pikkuisen suklaata punaviinini seuraksi.


Niin, kun sanoin etten ollut niin perso tällä kertaa jälkiruoalle en luonnollisestikaan tarkoittanut ravintolan maahantuomia juustoja. Ne olivat hyviä, luonteikkaita, maistuvia juuri sellaisia joista pidän.Tempo di Natale/Joulun Aika

avoinna 3.-20.12.2015
Jouluateria klo 11.30-15.30 58 €
Brunssi klo 12-15 42 €

Ryhmille saatavissa myös 1.11-22.12
Bulevardi 2-4
Helsinki


Viime vuodelta muutama kuva hotellista.

4 kommenttia:

☆ namehisa☆ kirjoitti...

Mmm onpas herkullisen näköistä, pitää käydä kokeilemassa! :) <3

Satu kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi :)

Raija kirjoitti...

Empäs tiennytkään että klaus k on näin hienonnäköinen paikka ! Pitää ehkä ensi reissulla Hesaan majoittua siellä !

Satu kirjoitti...

Klaus K on aivan huikea paikka ja ruoka on hyvää ;)