torstai 12. marraskuuta 2015

Kylmäsavulohilaatikko


 Meinneisyyden herkuilla jatketaan. Tämän älyttömän helpon kiusauksen ohjeen sain mammalta 90-luvulla ja tähän reseptiin tuli tarrauduttua ruuhkavuosina usein. Perunaa, kylmäsavulohta ja kermaa, helppoa ja herkullista.





Kylmäsavulohilaatikko

500 g kylmäsavulohta
1,5 kg peruna-purjo/sipuli sekoitusta
2 dl kermaa
1-2 tl valkopippuria

 Leikkaa kylmäsavulohi palasiksi.
Sekoita lohi ja peruna-sipulisekoitus.
Sekoita kermaan valkopippuri, esimerkiksi kaatamalla pippuri lusikan kautta kermatölkkiin ja sekoittamalla.
Kaada kerma laatikon päälle.
Paista laatikkoa uunissa 175 asteessa noin tunti.

Määrä menee suunnilleen niin, että yksi osa on kalaa ja kolme osaa on peruna-sipulisekoitusta.
Kermaa lorautetaan sopivasti.


Nyt kun pitkästäaikaa söin tätä ihmettelin miksen enää tee tätä. Seuraavana päivänä kun meillä oli samaa laatikkoa muistin; kiintiö tuli uhkaavan täyteen silloin muinoin.

Liitin ohjeen tunnisteeseen nopeat ja helpot, koska tämä on sitä, kypsennys vie oman aikansa, mutta muutoin tätä nopeampaa ruokaa saa hakea. Se edellinen arjen pelastajahan oli grillibroileri jukurtilla ja hedelmillä.

Ei kommentteja: