sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Mustikka- mascarpone naked cake



Kakku

190 g suolatonta voita
190 g sokeria
3 kanamunaa
175 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 mm vaniljajauhetta (/1tl vaniljasokeria)
1/4 sitruunan kuorta
korppujauhoja ja voita vuokiin

Täyte

250 g mascarponejuustoa
200 g mustikoita
1/2 sitruunan mehu
sitruunankuorta
0,5 - 1 rkl sokeria

tomusokeria koristeluun

Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Voitele ja korppujauhota 2 vuokaa halkaisijaltaan 20 cm.

Pehmitä voi kattilassa tai mikrossa pehmeäksi.
Vatkaa pehmeä voi, vaniljajauhe ja sokeri kermamaiseksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen kevyesti vatkaten taikinaan.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Lisää jauhot varovasti sekoittaen taikinaan.
Lisää viimeisenä hyvin ohuiksi ja pieniksi paloiksi vuoltu sitruunan keltainen kuori.
Jaa taikina molempiin kakkuvuokiin.
Paista kakkuja n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsät.
Kypsä kakku irtoaa vähän reunoista ja ei tartu hammastikkuun raakana.

Anna kakun olla vuoassaan viitisen minuuttia ennen kuin kumoat sen leivinpaperin päälle jäähtymään.


Sekoita kaikki täyteen aineet keskenään.
Laita täyte kakun väliin.
Paina kakun kantta sen verran, että täyte tulee sopivasti esille.
Laita kakku viileään odottamaan tarjoilua.
Korista kakku tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.




Tarjoa juomana mustikkainen kuohuva, jossa on n. 1 cl Rooftop Garden mustikkalikööriä, suomalasita luomua, ja sitruunaista kuivaa kuohuviiniä.




Kaivelin vanhoja kuvia ja löysin kuvan kakun ensimmäisestä versioista, kesältä 2013. Kakkupohja on tehty yhdessä osassa ja leikattu jälkeenpäin kahtia.


Ei kommentteja: