tiistai 3. marraskuuta 2015

Punajuurikeitto Aura-juustolla

kasviskeitto aurajuustolla

Punajuurikeitto
4 annosta

1 kg punajuuria
2 dl kermaa
vettä
suolaa
pippuria

250 g aurajuustoa
koristeeksi pala tortillaa ja kesäkurpitsaa

Keitä punajuuret kuorineen. Keittämiseen kuluu n. 40 minuuttia.
Anna punajuurien jäähtyä ja kuori ne muovihansikkain vuoratuilla käsillä pyyhkien.
Pilko punajuuret kattilaan.
Lisää kattilaan vettä, niin että punajuuret peittyvät.
Soseuta punajuuret sauvasekoittimella.
Lisää keittoon suola ja mustapippuri.
Lisää vettä tarvittaessa.
Anna keiton kiehahtaa.
Lisää joukkoon kerma ja sekoita keitto hyvin.

Tarjoa keitto Aura-juusto silpun ja pannulla paahdettujen kesäkurpitsa sydänten kera.
Tarjoa lisänä tortilla paloja, joiden päälle on sulatettu Aura-juustoa.

kasviskeitto

Elämä ei ole vain marraskuun harmaat sävyt, elämä on aavistuksen makean punajuuren lempeys yhdessä sinihomejuuston väkevyyden kanssa.

Ei kommentteja: