perjantai 11. joulukuuta 2015

Makea sherry jäätelöllä

jäätelö sherryllä

Sherry, joka lasista juoden saattaa tuntua liian imelältä jälkiruokajuomaksi, on laadukkaan vaniljajäätelön kanssa taivaallista. Mikäli rakastat jäätelöä kinuskikastikkeella, niin kokeile ihmeessä tätä. Tarvitaan vain

Jäätelö sherryllä

1 pallo vaniljajäätelöä
3 rkl Sherryä

Kaada sherry jäätelön päälle, nauti.


Tämän helpommaksi ei jälkiruoka voi enää mennä. Sherry muuntaa jäätelön ihanan talviseksi herkuksi.


Syksyllä Valdespino ja Pernod Ricard Finland kutsuivat meidät maistelemaan sherryjä. Tilaisuus oli ravintola Parillassa, jonne suuntasimme Miinan kanssa. Meillä molemmilla oli kieltämättä omat ennakkoluulomme sherryistä ja vaikka minusta tuntui, että tavoitin yhteyden sisäiseen sherrymummooni, niin rakastavaisia meistä ei vielää tullut.

Sherry juomana yhdistyy mielessäni kylmiin ja koleisiin brittitalviin, yksinkertaisiin ikkunoihin ja huonosti suunniteltuihin takkoihin. Sherryt laseissamme olivat kevyen pähkinäisiä, suklaisia hennosti, mausta löytyi viikunaa ja paahteisuutta, täynnä kaikkia ihania makuja. Kaukana siis kuivuudesta ja tylsyydestä, joka väikkyi mielikuvissani.

Aion antaa sherrylle, sellaisella kuivalle ja jäähdytetylle, mahdollisuuden helteisenä kesäpäivänä. Sitä ennen aion nauttia sherryni äärimmäisen makeana yhdessä täyteläisen vaniljajäätelön kanssa.
jäätelö sherryllä

Aina on syytä varata myös maittava alkoholiton vaihtoehto ja siksi suosittelen liki yhtä helppoa suklaakastiketta.
1 kommentti:

Jael kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa:)