lauantai 5. joulukuuta 2015

Punakaali pekonilla



Jouluinen haudutettu punakaali (purkista!)


Helppo, voi valmistaa etukäteen, hautuu itsekseen.

1 prk punakaalia
1 pkt pekonia
1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
4 kuivattua luumua
1-2 omenaa (hapokas)
½ dl Calvadosta
½ dl glögiä (punaviinipohjaista)
½ dl punaviiniä
2-3 rkl mustaherukkahyytelöä
2 tl timjamia
2 tl rosmariinia

Paahda osa pekonista kullanruskeaksi, nosta talouspaperille odottamaan ja murustele tarjoiltaessa haudutetun punakaalin päälle.


Leikkaa loput pekonista paloiksi, pilko sipuli ja valkosipuli ja paahda pannulla. Lisää punakaalipurkin sisältö nesteineen sekä kaikki muut aineet ja hauduta kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. 


Ei kommentteja: