maanantai 28. joulukuuta 2015

Sinappisilakat


Jouluna ruokalajeja on usein lukuisia ja kaikki niistä eivät saa silloin ansaitsemaansa huomiota. Onneksi joulua seuraa uusivuosi, jolloin pöytään voi nostaa muutaman joulusta tutun herkun uudelleen maisteltavaksi. Nakit ja perunasalaatin voi korvata kalapöydällä. Sinappisilakat valmistuvat etukäteen, niin että juhlapäivänä riittää kalojen nostaminen tarjolle ja lisukkeiden valmistelu.

Sinappisilakat

300 g silakkafileitä
1 dl valkoviinietikkaa
5 dl vettä



kastike

185 g purkki sinappia (kotisinappi)
2 tl suolaa
3 tl sokeria
1 rkl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
1 dl ruokaöljyä
tuoretta tilliä

Sotke vesi ja etikka keskenään.
Pistä silakat purkkiin, johon saa kannen.
Kaada neste purkkiin kalojen päälle.
Anna silakoiden olla purkissa yön yli tai 12 h.

Valuta silakat.
Sekoita kastikeainekset.
Laita silakat ja tilli purkkiin niin, että ne tulevat kerroksittain, ensin silakat, sitten tillit ja niin edelleen.
Kaada kastike silkaoiden päälle.
Nosta purkki jääkaappiin tekeytymään 2-3 vuorokaudeksi.
Tarjoa silakat esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja ruisleivän kanssa.

Ei kommentteja: