keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Suolasienisalaatti


Suolasienisalaatti

2 prk eli 240 g smetanaa
200 g kermaviiliä
rouhittua mustapippuria
2-4 sipulia eli n. 3 dl silputtua sipulia
5 dl suolasienisilppua

Suolasienet on ryöpätty ja säilötty suolaan. Suola poistetaan joko liottamalla sieniä väljässä vedessä esimerkiksi yön yli. Tai sitten sienet keitetään väljässä vedessä pariin kertaan, kunnes sienien suolapitoisuus on sopivat. Sienisalaattiin voi lisätä suolaa, jos sienistä on poistanut liikaa suolaa. Anna sienien jäätyä ennen kuin teet niistä salaattia.

Purista sienistä vesi pois.
Silppua sienet ja sipuli.
Tee salaatti kannelliseen astiaan.
Sekoita sienet ja sipuli keskenään.
Lisää joukkoon smetana ja kermaviili.
Sekoita salaatti tasaiseksi.
Mausta mustapippurilla tarvittaessa.

Tarjoa salaatti tunnin kuluttua.

Mikäli käytät vahvaa sipulia, voit miedontaa sen makua laittamalla silputun sipulin lävikköön ja kaatamalla sen läpi kiehuvaa vettä. Sipulisilpun tulisi kuitenkin olla mahdollisimman kuivaa, kun se lisätään saaattiin.




2 kommenttia:

Raija kirjoitti...

Sienisalaatti on lemppari klassikko. Hyvälle kuulostaa tämä resepti, vaikka kyllä se lapsuudesta tuttu äidin tekemä vie voiton !

Satu kirjoitti...

Sienisalaatteja on monenlaisia, ajattelimme kokeilla tänä vuonna useampaa ohjetta. Tosin äidin tekemän voittanutta ei ole ;)