maanantai 29. helmikuuta 2016

Manteliletut


Manteliletut syntyivät korvaamaan banaaniletut aamiaisella. Tarkoituksena oli saada aikaan helppo, gluteenittomaan ruokavalioon sopiva lettuohje, jonka ainekset säilyvät kotona vähän kauemminkin ja löytyvät jokaisesta kaupasta. Useissa herkkulättyohjeissa käytetään aineksia, joita meiltä ei aina löydy ja lähdin liikkeelle siitä, että ohjeessa saa olla vain yksi haastavampi ainesosa. Tässä tuo harvinaisempi aines on mantelijauho.



Manteliletut

(1-2 annosta)

reilu 1 dl mantelijauhoja
2-3 rkl vettä
kananmuna
1/2 tl leivinjauhetta

maun mukaan

suolaa, sokeria ja kanelia

voita paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista taikina lettupannulla.
Tarjoile letut esimerkiksi banaanin ja inkiväärisiirapin kera.

Nämä letut ovat rakenteeltaan karkeampia kuin tavalliset, johtuen mantelijauhosta. Letut onnistuivat myös ilman leivinjauhetta.



6 kommenttia:

Herkkuhovi kirjoitti...

Hyvänkuuloinen ohje! Tykkään kovin leivonnaisista joissa on käytetty mantelijauhoja ja letuissahan se on varmasti todella hyvä, pitääpä muistaa ohjeesi :)

Satu kirjoitti...

Tämä oli hyvää ja täyttävää. Mantelijauho antaa mukavaa makua kaikkeen leivontaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa herkulliselta. :-)

Satu kirjoitti...

Se oli herkullista, mutta rakenne oli jännän rouhea :)

Raija kirjoitti...

Wautsi! Eipäs ole käynyt mielessä että mantelijauhosta visi tehdä lettuja! Nami!

Satu kirjoitti...

Kaikkea pitää kokeilla :)