lauantai 6. helmikuuta 2016

Välipalapatukat



Välipalapatukat

1½ dl     appelsiini tai omenatuoremehua
1½ dl     siirappia tai hunajaa
1-2 tl      vaniljasokeria
½   tl      suolaa
5 dl        kaurahiutaleita
1 dl        tattarileseitä
1 dl        saksanpähkinä / mantelirouhetta
1 dl        fariini- tai tummaa sokeria
1 dl        papaija- tai mango suikaleita
1 dl        rusinoita
1 dl        auringonkukan- tai pinjansiemeniä
Kuumenna isohkossa kattilassa mehu, siirappi ja mausteet kiehuvaksi.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää loput kuivat aineet.
Sekoita hyvin paksuksi tahnaksi.
Muotoile taikinasta patukoita kostein käsin painellen.
Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla 7- 10 min.
Patukat säilyvät huoneenlämmössä 2-3 viikkoa.

 






Teimme Katjan kanssa yhdessä hommia ja kiinnitin huomioni hänen hyvännäköisiin eväisiinsä. Kysyin ohjetta herkullisiin välipalapatukoihin, kyllä ruinasin maistiaisia, ja tässä se on teillekin. Lisäksi utelin mitä hän tekee yhteisten hommiemme lisäksi ja kuinka hän päätyi itse tekemään välipalapatukkansa:

"Olen reilu 30 vuotias nainen, joka elää ruuhkavuosiaan työn ja harrastusten saralla. Useissa töissä, työharjottelua, koulua ja harrastuksia. Melkein joka ilta teatterissa, urheilen 5-6 kertaa viikossa ja fillaroiden paikasta toiseen, välillä koulussa, välillä työharjoittelussa tai kakkosduunissa, normitöiden lisäksi. Pitää syödä usein ja paljonkin, mutta pienet välipalat ovat loistavia ottaa mukaan kun pieni nälkä yllättää. Aika monessa kaupan patukassa on vaan hirveesti turhaa energiaa, lisäaineita ja minulle allergeenejä. Joten näitä mä syön useinkin."

Katjan näkee tässä kuussa lavalla Karjalaisen näyttämöllä, Maria Jotunin näytelmässä Miehen kylkiluu.

3 kommenttia:

Julia kirjoitti...

Nyt kyllä näyttää ja kuulostaa kokonaisuudessaan niin hyvältä tämä välipala-patukoiden resepti, että täytyy ottaa kokeiluun lähipäivinä! :)

kaikentakanaonaiti kirjoitti...

Oi vitsi mä oon miettiny et tekisin ite välkkärikeksejä tai -patukoita, voiskin nyt seuraavaks kokeilla tällä ohjeella ^_^

Satu kirjoitti...

Kannattaa kokeilla, Katja on hionut ohjeesta maistuvan :)