tiistai 22. maaliskuuta 2016

Juustofondue ja Nutella fondue


Juustofondue

200 g Edam
200 g Punaleima Emmental
200 g Mustaleima Emmental
3 dl valkoviiniä (samaa kuin nautit fonduen kanssa)
1 tl sitruunamehua
1- 1 1/2 rkl maissijauhoja
Rouhittua mustapippuria
1-2 valkosipulinkynttä pienennettynä

Napakkaa leipää
Napakaksi jätettyä höyrytettyä kukkakaalia

Raasta juustot.
Sekoita kattilassa sitruunamehu, viini ja maissitärkkelys ja kuumenna niitä kattilassa samalla sekoittaen.
Lisää juustoraasteet pienissä erissä, samalla sekoittaen.
Kun kaikki juusto on sulanut, mausta seos pippurilla ja pienennetyllä valkosipulilla. 
Kaada seos fondue pataan.
Nauti fondue kastamalla leivän ja kukkakaalin paloja siihen.

Valkoviinin ohjeessa voi korvata omenamehulla.



Juustofonduenkanssa nautimme Itävaltalaista Steinschaden Grüner Veltliner 2014 joka oli hapokkaana ja raikkaana kiva pari raskaamman makuisen fonduen kanssa.



Nutella fondue

Nutellaa
Vaahtokaramellejä

Nostimme lusikalla paksupohjaiseen fondue-kattilaan Nutellaa. Nutella suli kynttilän lämmössä. Sulaan suklaatahnaan dippasimme vaahtokarkkeja.

Ruokalusikallinen Nutellaa per nenä ja kaksi kourallista vaahtokarkkeja lienee maksimi, mitä tätä ylimakeaa herkkua kykenee syömään. 


3 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Juustofondueta olisi kiva kokeilla, ehkä myös tuota Nutellaversiota XD

Anonyymi kirjoitti...

paljon olen kaikenlaista syönyt, mutta fonduet ovat jääneet väliin. Ehkä joskus jonain päivänä..

Satu -Tsajut kirjoitti...

Paula; Nutella toimii aina ja kaikkialla ja ohje tuohon on kerrankin tarpeeksi simppeli ;)

Anonyymi; fonduet ovat herkullista talviruokaa, suosittelen kokeilemaan tukevaa juustoherkkua kun pakkanen taas paukkuu.