sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kappelin Parsaviikot 2016


Viime torstaina pääsin Kappeliin juhlimaan tämän vuoden parsakevään alkua. Huomenna alkavat S-ketjun Parsaviikot, ja pääsimme kokeilemaan menun herkkuja jo vähän etukäteen sekä kuulemaan Kappelin pitkästä ja värikkäästä historiasta ja Parsaviikoista.


Saimme maistella Kappelin tämän kevään parsamenun. Kappelissa parsaa saa sekä listalta että kolmen ruokalajin 52 euron valmismenulta.
Kappelin parsamenu 2016

Kuohkeaa parsakeittoa, marinoitua valkoista parsaa ja paistettua tattibriossia

Pähkinävoissa paistettua kampasimpukkaa, täyteläistä parsarisottoa, rapeaa parmesania ja simpukkavaahtoa, tummaa simpukkaliemikastiketta

Vaniljajäätelöä, mansikkaa ja minttukrokanttia

Pääruoaksi on toisena vaihtoehtona myös grillattua härän välikyljystä ja jälkiruoaksi voi valita minkä tahansa jälkiruoan listalta.


Ruoka oli hyvää, ja lemppariksi nousi alkupala; hyvää parsakeittoa on hyvin vaikea päihittää. Pääruoan risotto oli täyteläinen ja rapea parmesaani toi maistuvaa tekstuuria. Myös yksinkertainen jäätelöjälkiruoka maistui kesäiseltä, mikä sopi hyvin kevään alkua merkkaaville Parsaviikoille.

Olin ensimmäistä kertaa Kappelissa syömässä, ja ihastuin paikkaan heti. Vanhassa rakennuksessa on kotoisa mutta hieman ylellinen tunnelma, ja miljöön kruunasivat suoraan seinille aikoinaan maalatut teokset. Pari teosta löytyy jopa keittiön seinältä, ja sinne pääsee tarjoilijalta pyytämällä. Muistakaa tämä siis ensi kerralla Kappelissa vieraillessanne!


5 kommenttia:

Mrs K kirjoitti...

Onpas ihanan näköinen paikka! Parsaa olisi mukava maistaa ravintolassa kunnolla valmistettuna :)

Satu kirjoitti...

Kappeli on aivan hurmaava,mutta lehdistö tiedote tiesi kertoa "Tänä vuonna parsaviikoillamme 18.4.-31.5. on mukana Belge, BBQ House, Bravuria, Casa Largo, Italo, Kaarna, Kappeli, La Famiglia Helsinki, Flamingo ja Kylä, Michel, Raffaello, Jyvänen Myllypuro ja Martinlaakso, Olohuone Korso ja Kivitorppa sekä Chico’s -ravintolat." eli parsaa saa nyt kaikkialta :D

Taina K kirjoitti...

Eipä ole koskaan tullut tuolla käytyä, tykkäisin varmasti.:) Menu kuulosti ihanalle!

Anonyymi kirjoitti...

Kappelissa on oma taikansa, joka säilyy vuodesta, vuosikymmenestä ja vuosisadasta toiseen. Olisipa ihana saada tuon blogissa mainitus parsakeiton resepti!

Satu -Tsajut kirjoitti...

Taina K, minua harmitti etten päässyt Miinan matkaan, sillä Kappeli on hurmaava <3

Anonyymi, keiton ohjetta voi koettaa tiedustella Kappelista ;)