torstai 7. huhtikuuta 2016

Riesling & Co 4.4.2016 Vanhalla

Viiniministeri ja Eva Fricke

Vanhalle kokoontui 4.4. nelisenkymmentä saksalaista viinitilallista ja kotimaisia maahantuojia esittelemään saksalaisia viinejä. Sain kutsun Saksan Viinitiedotukselta tapahtumaan.


Tämmöiset tapahtumat jännittävät minua aina hitusen. Paljon hyviä viinejä, paljon asiantuntijoita ja minä kaiken yltäkylläisyyden keskellä epävarmana mistä aloittaa. Onneksi tällä kertaa hoksasin laittaa Viiniministerille viestiä ja kohtasimme tapahtumassa. Seuralaiseni oli saanut muutaman ennakkovinkin tapahtumaan ja ensimmäisenä marssimme Eva Fricken pöydän ääreen josta sain maistettavakseni illan parhaat viinit. Sinällään harmillinen järjestys, kun aloittaa loistavalla niin hyvät viinit eivät sen jälkeen saa näin kokemattoman maistajan suussa ansaitsemaansa huomiota. Toisaalta, maistamamme viinit olivat äärimmäisen hyviä, valitettavaa vain, ne eivät ole tulossa Alkon valikoimaan.

viini, wine
Tapahtuman paras viini


saksan viinit, riesling & co,


Opin seuraavaa:

Saksa on pohjoisimpia viinimaita, jolla on 2000 vuoden viininviljelyperinteet. Viileän ilmaston viineissä on usein vähemmän alkoholia ja paljon hedelmäistä aromia, joka saa ne toimimaan hyvin ruokaviineinä.

Saksa on suurin pinot blancin, toiseksi suurin pinot gris rypäleen ja kolmanneksi suurin pinot noirin tuottaja maailmassa. Saksalaisten viinien vuoden 2015 satomääräksi arvioidaan 9 miljoonaa hehtolitraa. Viineistä 65 % on valkoviinejä ja 35 % punaviinejä. Runsas 22% on riesling-viinejä, joka on saksalaisten viinien lippulaiva. Saksan viinituotannosta yli 60 % on kuivia tai puolikuivia viinejä.

Suomi on saksalaisten viinien vientimaana sijalla 11.


viini, wine
Toinen mainio viini

Saksalaisissa viineissä oli eroja. Oli jännittävää päästä maistelemaan viinejä esimerkiksi samasta rypäleestä, samalta alueelta ja tajuta, miten paljon ne poikkeavatkaan toisistaan. 


Pari vuotta sitten osallistuimme samaan tapahtumaan ja siitä on juttu täällä.

Ei kommentteja: