perjantai 6. toukokuuta 2016

Ellan ToscanaKävimme Ella Kannisen Ellan Toscana -kirjan julkkareissa kuulemassa kirjan synnystä ja kirjoittamisprosessissa mukana olleista henkilöistä. Tapahtuma oli rento ja virkistävän aito, kuin Keski-Italian tuulet olisivat puhaltaneet Helsinkiin asti.


Teoksen upeat valokuvat vievät lukijan Toscanan maaseudulle. Ellan ystävä ja valokuvaaja Ofer Amir oli myös paikalla ja kertoi miten tiukalla aikataululla kaikki kuvat jouduttiin ottamaan, mutta miten pienillä yksityiskohdilla ja Ellan ystävien vieraanvaraisuuden avulla saatiin upea lopputulos aikaiseksi.


Itse kävin viime kesänä Toscanassa ja Firenzestä löytyykin pari ruokavinkkiä täältä. Kuten varmaan lähes kaikki alueella vierailleet, ihastuin Toscanaan aivan täysin. Vietin muutaman päivän maaseudulla ystäväni perheen luona, ja Ellan kirjan tarinat herättivät muistot henkiin. Kuvat ovat aivan omaa luokkaansa, ja tarinat paikallisista ihmisistä saivat ikävöimään viime kesän reissua.


Muutkin kirjat lukeneet ja sitä selailleet ovat kehuneet Ellan teosta. Vaikka Ella Kanninen on jo valmiiksi tuttu tv-kasvo, pärjää kirja omillaan.


Ritva kommentoi kirjan tapaa tuoda esiin italialaista yhteisöllistä elämäntapaa ja eloa pienessä kylässä, joka on kuin oma maailmansa. Reseptit saivat myös kehuja yksinkertasuudestaan; tyypilliseen italialaiseen tapaan ne luottavat ensiluokkaisiin puhtaan tuoreisiin raaka-aineisiin eivätkä vaadi rinnalleen hurjaa määrää erilaisia mausteita. Kirjaa on helppo rennosti selailla, ja moni resepti on sellainen, jota oikeasti tahtoo kokeilla.Kirja on saatu kustantajalta

3 kommenttia:

Ritva kirjoitti...

Kirja resepteineen lähtee mukaan saareen. Siinä oli monta yksinkertaisista perusraaka-aineista valmistuvaa herkullista reseptiä, joita haluan kokeilla ja jotka haluan oppia.

Karkkis kirjoitti...

Minäkin rakastuin Toscanaan ja Umbriaan siellä käydessäni muutama vuosi sitten. Ella Kanninen vaikuttaa symppikseltä, joten kirjaan pitää tutustua.

Satu kirjoitti...

Ritva: kirja on lainassa, mutta saat sen vuorollasi. Se on haluttua lukemista ;)

Karkkis: Toscana on minulle vieras, mutta haluaisin tutustua kaikkiin Ellan ja Miinan mainitsemiin paikkoihin siellä...