lauantai 14. toukokuuta 2016

Lakritsfestivalen - Tukholma + videoSaadessani kutsun Tukholman Lakritsfestivalen:eille olin hitusen skeptinen. Luulin, etten juuri välitä salmiakista ja etten löytäisi sieltä mitään itseäni inspiroivaa. Olin väärässä. 


Lakritsifestarit opettivat minulle lakritsan monimuotoisuudesta paljon ja havaitsin rakastuvani tuohon tummaan herkkuun aivan uudella tavalla.Jostain syystä kuvittelin festareilla tarjoiltavan vain pieniä, mustia ja sitkeitä namuja. Mitä ennakkoluuloja! Siellä oli tarjolla niitäkin, mutta oli myös suklaan ja salmiakin äärimmäisen onnistuneita liittoja, salmiakkista hilloa, chutneytä, hunajaa ja vaikka ja mitä.


 Salmiakki on lakritsia, joka on maustettu ammoniumkloridilla ja tämä on herkkua lähinnä vain meidän pohjoisenihmisten mielestä, muualla päin maailmaa tätä herkkua ei osata arvostaa.

Glycyrrhiza glabra, lakritsikasvi

Lakritsi valmistetaan lakritsikasvin (Glycyrrhiza glabra) juuresta, sokerista, vehnäjauhosta ja lääkehiilestä. Juurta voi myös pureskella sellaisenaan ja nauttia ehdottoman luonnonmukaisesta lakritsin mausta.


Millaista messuilla sitten oli? Parasta oli päästä maistelemaan lukuisia erilaisia salmiakki- ja lakritsituotteita. Samoista lähtökohdista oli onnistuttu luomaan toinen toistaan erilaisempia ihanuuksia.


Pelkäsin salmiakkiövereitä, mutta en saanut niitä. Tuntui kuin makuhermoni olisivat heränneet henkiin ja aistineet kaikki erilaiset maut ja vivahteet sen paremmin, mitä kauemmin olin ollut messuilla maistelemassa.


Tässä tunnelmavideo messuiltaMessuilla oli esillä mukavasti myös suomalaisia brändejä.


Festivaalien jälkeen en palannut entiseen niukka salmiakkiseen elämääni, vaan kaipaan aina joskus tuota makean suolaista herkkua, salmiakkia. Kun silmät kerran avautuvat kunnolla, niin osaa vaatia enemmän.Messunmatkan tarjosi Lakritsfestivalen ja Viking Line.


Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit järjestetään kolmatta kertaa Helsingissä 29.-30.10.2016

2 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Olet ollut paratiisissa! =D <3

Satu kirjoitti...

Siltä se ainakin tuntui marketta :)