lauantai 28. toukokuuta 2016

Lakritsifestareiden näytöskeittiössä


Lakritsifestivaaleilla meille tarjottiin mahdollisuutta osallistua työpajaan, tai niin sen ymmärsin ja ilmottauduin mukaan. Myöhemmin selvisi työpajan olevan työpaja, mutta se järjestettiin näytöskeittiössä yleisön edessä.

Sipulia friteerattavana

Jännityksestä tutisten siirryin näytöskeittiöön saamaan oppia molekyyligastronomiasta. Ja kyllä, minä jännitin. Tuntui etten enää kuullut tai nähnyt mitään ja kaikki ymmärryskin oli kauhusta jähmettyneenä. Tutisevat, kauhusta märät kädet, pelokas katse, juu ne kaikki olivat vahvoina minussa.


Mutta sitten aloimme kokkaamaan. Ihmisen päähän ei mahdu kerralla kuin yksi ajatus isona ja kävi niin, etten muistanut keskittyä siihen jännittämiseen kun tempauduin ruuan maailmaan. Unohdin jännityksen, unohdin yleisön, unohdin kaiken muun ja keskityin kokkaamaan.


Teimme pannacottaa, moussea, maalailimme salmiakilla, friteerasimme sipuleista koristeita, kokosimme annoksen ja peitimme sen hattaralla paljastaaksemme sen sitruunaisen kastikkeen avulla.


Oliko se hyvää? Sitä meiltä kysyttiin jälkeenpäin. Ja olihan se jännää ja kivaa, mutta annoksen kevyt salmiakkisuus ei päässyt messuilla karaistuneiden suissa sille ehkä kuuluneelle tasolle.


Pieni kokeili molekyyligastronomian puolella oli hauska, mutta päätin pitäytyä omassa tyylissäni.Messunmatkan tarjosi Lakritsfestivalen ja Viking Line.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ooh miten kivaa.Minä olisin tykännyt tuollaisesta. Pitkän matkan vuoksi en päässyt noille festareille,nyyh...

Satu kirjoitti...

Olihan se hurjan ihanaa, kun jännityksestä pääsi :) Toivotaan, että seuraavan vierailusi aikaan sattuu jotain yhtä mukavaa :)