keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Talkooväen parempi hernekeitto




Hernekeitto

1 kg kuivattuja herneitä
400 g jauhelihaa
1 joulukinkun luu
1/2 pkt Koskenlaskija sulatejuustoa
suolaa
basilikaa
timjamia
sinappia

Laita herneet edellisenä iltana likoamaan väljän veteen. Herneet imevät paljon vettä, tarkasta tilanne muutaman tunnin kuluttua ja lisää vettä tarvittaessa.



Kaada liotusvesi pois, lisää uutta vettä.

Liotetut herneet

Anna herneiden kiehua 30 minuuttia.
Lisää herneiden joukkoon luut ja suolaa 2 tl  ja anna keiton edelleen kiehua.
Nosta luut noin puolen tunnin kuluttua pois, kun niistä on kaikki liha irronnut.
Paista jauheliha ja lisää se keittoon.


Lisää keittoon basilika ja timjami.
Pilko puoli pakettia Koskenlaskijaa ja lisää palaset keittoon.
Lisää joukkoon sinappia.
Maista keittoa.
Lisää tarvittaessa mausteita.


Tarjoile keitto näkkileivän ja juuston kanssa.

3 kommenttia:

Kotivaaran Fammu kirjoitti...

Alkoipa tehdä mieli hernekeittoa... Pitääkin laittaa tänään herneet likoamaan! Kiitos vinkistä... :)

Satu kirjoitti...

Kotitekoinen hernekeitto oli pitkästä aikaa taivaallista, joten meilläkin herneet likoavat varmasti jatkossa useammin :)

Ritva kirjoitti...

Että oli hyvää. Ja lisäksi kätevä talkooruoka, jota lämmitettiin seuraavinakin päivinä kun nopeasti piti saada purtavaa eikä kellään ollut aikaa kokata.