maanantai 16. toukokuuta 2016

Uudistunut Viking Gabriella + videoLakritsifestivaaleille matkasimme juuri telakalta palanneelta, uudistetulla, Gabriellalla. Uudistus oli onnistunut, tilat olivat raikkaat ja viihtyisät. Pubin nahkasohva tuoksui ihanasti uudelta nahalta ja kaikki oli siistiä.


Food Gardenin tyyli oli turvallisen skandinaavinen ja sen meriaamiainen kuohuviineineen teki aamiaisesta juhlan. Palasimme risteilyltä maanantaina ja mikä onkaan parempi tapa aloittaa arkiviikko, kuin siemailla kahvia samalla katsellen miten livut Helsingin saariston läpi. Voiko viikko oikeastaan paremmin alkaa?

Food Gardenin ruokia
Mutta ennen kuin palasimme risteilyltä Helsinkiin, koimme lukuisia kulinaristisia seikkailuja.

Laivan ravintolat olivat saaneet uudet, raikkaat, ilmeet:Buffet oli äärimmäisen onnistunut ja maukas. Buffetille tyypilliseen tapaan siellä oli aivan liikaa ihania ruokia yhdellä aterialla maisteltavaksi.Minulta on kysytty oliko buffet ihan oikeastioikeasti hyvä, ja kyllä, sitä se oli. Olen joissain tapauksissa ollut äänekäs buffettien arvostelija, mutta tällä kertaa siihen ei ollut mitään syytä.
Buffetissa useista pöydistä oli upea näkymä ulos.

Ruokabloggaajat vauhdissa


Nämä lakritsiset pannacotat virittivät meidät festivaalitunnelmaan.Olen hehkuttanut matkaa useille ihmisille. Toki salmiakkifestarit, mukavat ihmiset ja hyvä ruoka toivat osansa viihtymiseeni, mutta parasta oli loma arjesta.

 Missä muualla kuin laivalla, olet nykyisin tavoittamattomissa? Useammasta suusta olen kuullut haaveen minilomasta itsensä kanssa; paljon unta, hyvää ruokaa, tuntikausia aikaa naputtaa sitä menestysromaania tai lukea jonkun muun kirjoittamaa. Aikaa ottaa päiväunet, katsella merelle ja hiljentyä oman elämänsä kiireiden keskellä. Monella elämä tuntuu olevan täynnä tapahtumia ja kokemuksia, joten ajatus rauhoittumisesta pieneksi tuokioksi houkuttelee.


Jouduimme ensimmäisenä yönä vaihtamaan mukavan hyttimme sviittiin. En ollut koskaan aiemmin vieraillut laivan sviitissä ja nautin täysin rinnoin sattuman tuomasta luksuksesta. Hytti oli jopa liiankin viekoittelevan ihana: lojuimme ystäväni kanssa sohvalla kaikessa rauhassa höpöttäen menneiden kuukausien sattumuksia, mutustelimme matkanamuja ja katsoimme elokuvia läppäriltä, sekä vain olimme hiljaa ja katselimme merta. Olimme kuin ajasta ja paikasta irrallaan. Ja juuri tämä vuoksi elämä tuntui hymyilevän pitkään vielä risteilyn jälkeenkin.Ohessa muutama maistiainen laivalta liikkuvan kuvan muodossa.

Messunmatkan tarjosi Lakritsfestivalen ja Viking Line.

Ei kommentteja: