maanantai 20. kesäkuuta 2016

Savumuikkutahna


Savumuikkutahna

300 g saviumuikkuja perattuna
200 g créme fraîche
1/2 rkl sitruunamehua
valkopippuria
tilliä
1/2 kevätsipulia
(suolaa)

Tilliä ja sipulia koristeeksi

Pienennä kala pieniksi paloiksi.
Sekoita kalat  créme fraîcheen.
Silppua tilli ja sipuli ja lisää ne joukkoon.
Mausta sitruunamehulla ja ripauksella valkopippuria.
Anna tahnan maustua jääkaapissa puolituntia.
Maista tahnaa ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa savukalatahna esimerkiksi saaristolaisleivän päällä tai uusien perunoiden kaverina.


 Itse lehtipuulla savustetusta muikusta tulee paras tahna, mutta valmiiksi savusteut muikut käyvät tähän yhtä hyvin.


2 kommenttia:

Rommirusina kirjoitti...

Kiva ohje, taitaa päätyä jussina meikäläisenkin kalapöytään. :)

Satu kirjoitti...

Meillä tämä ilahdutti Jussinakin :)