maanantai 11. heinäkuuta 2016

Herkkupuuro



Aamupuuro on "salainen" kikkani säästää huimia summia vuodessa. Arkisin puurossani on puurohiutaleita, vettä ja suolaa. Talvisin lorautan päälle tilkan öljyä torjumaan kuivanahkaisuutta. Toki joskus hemmottelen itseäni ja lisään puuroon hunajaa, marjoja tai raejuustoa aivan riippuen aamusta ja siitä, koska aion nauttia lounaan.

Kesäisin asiat ovat paremmin. Mökillä äidin kattiloiden ääressä minua hemmotellaan; saan herkkupuuroa, joka pitää nälkää paremmin kuin arkipuuroni.


Herkkupuuro

Muumimukillinen kylmää vettä kattilaan
Kourallinen isoja kaurahiutaleita
Hiukan ruishiutaleita
Halutessa myös hiukan leseitä ja tattarihiutaleita 
Suolaa
Maitoa

Sekoita kaikki ainekset kylmään veteen.
Kiehautetaan ja haudutetaan kannen alla kypsäksi.
Kun puuro on kiehahtanut, levyn voi kääntää pois päältä ja käydä aamu-uinnilla sillä aikaa kun puuro hautuu.
Puuro haudutetaan mukavan löysäksi, jos se hautuu liian tönköksi lisää joukkoon kiehuvaa vettä tai enemmän maitoa.
Juuri ennen tarjoilua joukkoon lisätään tilkka maitoa.

Määrä on per syöjä.
Muumimuki on n. 3 dl.



Ei kommentteja: