torstai 28. heinäkuuta 2016

Herukkahyytelö höyrymehusta


Herukkahyytelö

1 litra sokeroimatonta höyrymehua herukoista
9 dl hillosokeria

Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi.
Lisää sokeri vähitellen joukkoon samalla sekoittaen.
Keitä hyytelöä 10-15 minuuttia sekoittamatta.
Tee testi; tiputa hyytelöä kylmälle lautaselle ja vedä siihen viiva, katso hyytyykö hyytelö, mikäli ei jatka hetki keittämistä.
Mikäli hyytelö ei ala hytyyä 20 minuutin keittämisen jälkeen, lisää hillosokeria tai pektiiniä.
Laita purkit uuniin kuumenemaan.
Anna hyytelön jäähtyä hetki.
Kuori sen pinnalta vaahto.
Purkita hyytelö kuumiin purkkeihin ja sulje kannet heti.
Hyytelö hyytyy vuorokaudessa-kahdessa purkissa.


Hyytelöön soveltuu parhaiten ensimmäisenä mehumaijasta tullut mehu. Siihen voi käyttää myös keitettyä mehua.

Kuvan hyytelössä on n 60 % punaherukkaa ja loput mustaherukkaa.

Ei kommentteja: