tiistai 26. heinäkuuta 2016

Lakattoman lakkahillo



Lakattoman lakkahillo

500 g porkkanoita
1litra karviaisia
tilkka vettä
6 dl hillosokeria


Raasta porkkanat.
Laita karviaiset ja porkkana raaste kattilaan ja keitä niitä pienessä vesitilkassa n. 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.
Soseuta marjat ja porkkanaraaste sauvasekoittimella.
Lisää soseeseen hillosokeri kokoajan sekoittaen.
Anna hillon kiehahtaa.
Anna hillon hautua levyllä 10 minuuttia, sekoita välillä varovaisesti.
Kuumenna lasipurkit uunissa.
Tölkitä hillo pikkuisen jäähtyneenä.
Sulje hillopurkit ja säilytä hilloa kylmässä.

Purkituksessa auttaa, jos käytössä on hillosuppilo, se vähentää sotkua huomattavasti.
Nauti hillo esimerkiksi lettujen kaverina.


5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kiva "lakka"hillo;D

marketta kirjoitti...

Olen joskus tehnyt ja on kyllä erehdyttävästi lakkahillon makuista. Karviaisia tulee niin mahdottoman paljon, etten tiedä mihin niitä tunkisi. Paitsi suuhun! ='D

Satu kirjoitti...

Jael, aivan totta :)

Marketta,lapsena söimme namuina pakkasesta otettuja kohmeisia karviaisia. Meidän lopuista karviaisista tulee sellaisia. Sellaisenaan vaan pakkaseen ilman sokereita ja sitten saa talvella herkutella ;)

Aurinkokujalla kirjoitti...

Kiitti ohjeesta.Tuota mä teen.
Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

Satu kirjoitti...

Oli hyvää, suosittelen :) Ja käyn kurkkaamassa arvonnan :)