sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Lasagne



Lasagne

1 iso sipuli
700 g jauhelihaa
600 g tomaatteja
lihaliemikuutio
2 dl vettä
7 valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
suolaa
välimerenyrttiseos tai vastaava

Valkokastike
8 dl maitoa
1/2 tl suolaa
200 g raastettua juustoa (emmental)

Kastikkeen suurus
2 dl kylmää maitoa
3/4 dl gluteenittomia jauhoja

Lisäksi lasagnen pinnalle 50- 100 g juustoraastetta
250 g gluteenittomia lasagnelevyjä


Hienonna sipulit.
Ruskista jauheliha ja lisää siihen sipulit.
Paloittele tomaatit.
Lisää tomaatit ruskistetun jauhelihan joukkoon.
Lisää veteen liotettu lihaliemi sekä muut mausteet.
Anna hautua, kunnes tomaatit ovat pehmenneet.

Tee valkokastike 2 litran kattilaan:

Kuumenna 8 dl maitoa kiehuvaksi.
Sekoita lasissa kylmä maito ja jauhot tasaiseksi suurukseksi.
Lisää suurus kuumaan maitoon samalla sekoittaen.
Anna maidon kiehua hetki, älä polta pohjaan.
Mausta kastike.
Lisää juusto maidon joukkoon pikkuhiljaa sekoittaen.
Kun kaikki juusto on sulatettu kastikkeeseen, niin nosta kastikekattila levyltä pois.

Voitele uunivuoka 20 x 30 cm.
Levitä vuoan pohjalle ohut kerros lihakastiketta.
Laita lasagnelevyjä lihakastikkeen päälle.
Levitä valkokastike lasagne levyjen päälle.
Laita seuraavaksi vähän lihakastiketta.
Toista niin kauan kunnes vuoka on täynnä.
Päällimmäinen kerros on lihakastike ja valkokastike.
Ripottele päälle juustoraastetta.

Kypsennä 170 c uunin alaosassa n. 40-45 minuuttia.


Osa gluteenittomista lasagnelevyistä tulee esikeittää, tarkista asia pakkauksesta.



Meillä on nyt muutaman kerran ollut talkooeväänä lasagnea. Mikro lämmittää jokaiselle annoksen silloin, kun nälkä kaihertaa. Lasagne talkooeväänä on huoleton, se valmistellaan täysin kotona, koska meillä ei vielä ole uunia tuvallamme. Lasagne ei myöskään vaadi avotulta, jota jonkun pitäisi vahtia.


Aiemmin blogissa on ollut Nancyn lasagne, joka sisälsi enemmän kasviksia kuin tämä versio.

Kuvien lintujen nimet ovat Hitchcockin lintu ja Coq au vin. 
SaveSave
SaveSave

3 kommenttia:

Aurinkokujalla kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, pitää kokeilla tehä.
Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

marketta kirjoitti...

Lasange on ihana ruoka! Teen sitä usein talviaikaan!

Satu kirjoitti...

Kiitos Aurinkokujalla, käyn kurkkaamassa :)

Marketta, Lasagne on hyvää, vähän liiankin hyvää, sitä ei meinaa jäädä niin useaan ateriaan kuin on suunniteltu :D