perjantai 15. heinäkuuta 2016

Nottinghamin parhaita - Rough Trade


Kävin kesäkuussa Nottinghamissa vierailemassa vanhan lukiokaverin luona. Kaverini on nyt vuoden opiskellut tässä Robin Hoodista tunnetussa kaupungissa, ja muutaman päivän aikana ehdinkin ihastua Nottsiin aivan täysin. Erityisesti kaupungin ruokakulttuuri ilahdutti, sillä joka nurkalla tuntui olevan kahvila, ravintola tai baari, joka ei kuulunut valtavaan kansainväliseen ketjuun vaan josta huokui aito ja maanläheinen fiilis.

Onnekseni ystäväni oli miettinyt etukäteen missä söisimme millonkin, ja aionkin nyt muutaman postauksen verran esitellä Nottinghamin herkkupaikkoja. Ystävälläni on laktoositon ja gluteeniton ruokavalio, eli kaikki mainitut ruokapaikat sopivat hyvin erikoisruokavaliota noudattaville. Huomattavaa on myös se, että monessa ravintolassa oli paitsi kasvissyöjille niin myös vegaaneille vaihtoehtoja tai jopa oma ruokalista.


Esittelylistalla ensimmäisenä on Rough Trade, perinteisen levykaupan yläkerrassa sijaitseva kahvila ja baari. Rough Tradessa on aika letkeä ja rento tunnelma, ja siellä myös järjestetään erilaisia tapahtumia levyjulkkareista teemabileisiin. Paikan alkoholivalikoima koostuu ymmärtääkseni täysin lähellä sijaitsevien (pien)panimoiden valikoimista. Tällä erää ehdimme viettää Rough Tradessa vain hetken, mutta tavallisen juottolan sijaan, Rough Trade tuntui enemmän julkiselta, joskin hieman vaihtoehtoiselta, olohuoneelta. Ystäväni tuntee paikan henkilökunnan portsarista miksaajaan ja baarimikkoon, ja kaikki tekivät työtään hyvällä fiiliksellä ja intohimolla.

5 Broad Street
NG1 3AJ NottinghamEn varmasti olisi ikinä yksin eksynyt Rough Tradeen, ja tajusinkin tässä vaiheessa jälleen kerran miten helppoa matkustaminen on, kun kohteessa on oma paikallinen turistiopas. Ylipäätään ihastuin Nottinghamin kaupunkiin, ja aionkin palata vierailemaan ystäväni Clairen luona. Claire on muuten koonnut valokuviaan Rough Tradesta, Nottinghamista sekä matkoiltaan Tumblriinsa sekä Instagramiin nimimerkeillä @claireseah ja @claireelizabethseah -- kurkatkaa ne jos ette pääse paikan päälle!

Ei kommentteja: