sunnuntai 21. elokuuta 2016

Herneen lidut eli apposet



Isoisäni tutustutti minut tähän ruokaan. Kourallinen lättäniä herneenpalkoja muuttuu nopealla kiehautuksella mainioksi lisukkeeksi kesäruoille.

Herneen lajeilla on eroja. Taittoherne ja suosimamme sokeriherne eivät kasvata palon sisäpuolelle sitkeää kalvoa ja soveltuvat siksi mainiosti kuorineen syötäväksi. Hernemaassamme tapaakin kasvaa useampaa lajia eri käyttötarkoitusten mukaan. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus pakastaa muutamia herneen lituja ryöpättynä talven wokkien joukkoon.


Herneen lidut

Pieni kourallinen herneitä/syöjä
vettä
suolaa
voita

Laita vesi kiehumaan.
Poista herneistä selkäruoti yläkuvan mukaisesti.
Lisää kiehuvaan veteen suolaa ja herneet.
Kiehauta herneitä muutama minuutti.
Valuta herneet lävikössä.
Tarjoile herneet heti voin kera.

Jossain on tapana kastaa herneitä voisulaan, me olemme tyytyneet nauttimaan ne lisäämällä nokareen voita sulamaan herneiden päälle.

Ei kommentteja: