sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kasviksilla höystetty makaronilaatikko



Makaronilaatikko

350 g nauta-sika jauhelihaa
mustapippuria rouheena
suolaa

125 g Koskenlaskija tuorejuustoa (1/2 pkt) pieninä kuutioina
4 dl karkeaa porkkana raastetta
4 dl karkeaa kesäkurpitsa raastetta
2 dl silputtuja sipulin varsia (tai 1 sipuli pilkottuna)
2 rkl vehnäjauhoja

400 g tummaa makaronia

8 dl vettä
1 lihaliemikuutio
voita vuoan voiteluun
(pinnalle juustoraastetta)

Kasvikset karkeana raasteena

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Raasta kasvikset ja pilko sulatejuusto.
Laita vesi kiehumaan.
Paista jauheliha pannulla ja mausta se pippurilla ja suolalla.
Sekoita jauheliha, vehnäjauho, raastetut kasvikset, sipuli ja sulatejuustokuutiot sekä raaka makaroni keskenään.
Voitele 3 litran uunivuoka.
Sulata lihaliemikuutio veteen.
Laita makaronilaatikko vuokaan.
Kaada lihaliemi makaronilaatikon päälle.
Halutessasi lisää makaronilaatikon pinnalle juustoraastetta.

Paista makaronilaatikkoa 200 asteessa 35 minuuttia. Anna makaronilaatikon vetäytyä kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.

Kasvikset eivät dominoi makua, mutta ne tuovat makaronilaatikkoon mehevyyttä. Tarjoa laatikko esimerkiksi porkkana-limeraasteen kanssa.



Hintaa

makaroni 0,85 €
jauheliha 2,28 €
porkkana 1 €/kg
sulatejuusto 1, 45 €/puoli pkt

Loput tuotteista löytyivät kasvimaalta ja kaapeista.

Makaronilaatikko ilman juustohuntua ja juustolla

Ei kommentteja: