perjantai 5. elokuuta 2016

Mustaherukkahillo


Mustaherukkahillo

1 kg (= 2 litraa) perattua mustaherukkaa
1/2 dl vettä
6 dl hillosokeria

Laita hillopurkit uuniin kuumenemaan.
Kuumenna kattilassa marjat ja vesi.
Lisää hillosokeria vähitellen, samalla koko ajan sekoittaen.
Kun seos alkaa kiehua, vähennä lämpöä.
Hauduta hilloa n. 15 minuuttia, samalla muutaman kerran varovasti sekoittaen.
Tölkitä hillo hieman jäähtyneenä kuumiin purkkeihin, niin marjat eivät nouse pintaan.

Meillä hillon valmistuminen vaati heti perään kanaa ja riisiä sisältävän aterian. Vaikka hillo sopii puuroon, lettujen päälle ja niin edelleen, on se silti omiaan kruunaamaan kana-annoksen.


3 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Mustaherukkahillo on ihanaa. Erityisesti pidän siitä vaniljalla maustettuna, tai siten, että joukossa on muutama vadelmakin :-)

Satu -Tsajut kirjoitti...

Kiitos vinkeistä, täytyy ensi vuonna kokeilla ehdottamiasi mausteita :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

Kiitos avusta!
– Tiia Valtonen