maanantai 10. lokakuuta 2016

Food Lab, vegaaniruokaa ja mocktaileja, Helsinki


Yhteistyössä S-ryhmän kanssa

Monesti tulee ajatelleeksi, että muualla asiat ovat paremmin. Totuus on, että joskus asiat ovat täällä parhaiten, mutta sitä ei näe kun elää niiden keskellä. Kanssabloggaaja, tyttäreni, Miina, muutti Britteihin kolme vuotta sitten. Meillä oli mielikuva Yhdistyneiden kuningaskuntien tarjoamasta laajasta ja monipuolisesta kasvisruoasta, mutta totuus on että Suomi on viimeistään nyt ajanut nyhtökauroinaan ja härkiksineen kirkkaasti UK:n tarjonnan ohi. Ja miettikäähän myös tätä; osuuskaupparyhmä kehittelee meillä tosissaan vegaaneja ja alkoholittomia tuotteita omistamiinsa ravintoloihin ja myymälöihin. S-ryhmä kehittää tuotteitaan mm. Food Lab nimisessä ravintolassa.

Tällä kertaa pääsin testailemaan koekeittiön ihania ja täyttäviä vegaaniannoksia, joista Punainen-nimisessä annoksessa oli turhan paljon potkua minulle. Tämä koekeittiö ei siis pelaa tylsän varmasti, vaan uskaltaa maustaa ronskisti. Avokadoa sisältävä annos; rakkaus, taas helli makuhermoja ja täytti vatsan yllättävän hyvin.

Ja sitten oli ne mocktailit eli alkoholittomat juomasekoitukset. Näitä ei oltu kehitelty vanhaan tapaan eli poistamalla valmiista drinkeistä alkoholi. Nämä oli kehitelty aika innovatiiviseen tapaan; ensin joku kehittelyyn osallistunut kertoi muistonsa ja sen muiston pohjalta luotiin juoma. Ja se maistuu, nämä eivät ole vajavaisia, nämä eivät kaipaa mitään lisukkeita, nämä ovat täydellisiä juuri sellaisenaan.

Otetaan vaikka se pahimman kuuloinen juoma; kieli mattotelineessä. Pelkkä nimi on tarina, joka saa omat suupielet nykimään pelokkaina. Miten selittää tämän juoman nimi jollekin, joka ei ole kokenyt pakkastalvia ja rautatangon vastustamatonta kutsua?  Tuo nimi kirvoitti maistajien joukossa lukuisia kivuliaita muistoja ja loi, aiheestaan huolimatta, ihanan lämpimiä keskustelutuokioita. Juoma oli mainio ja kivuton juoda.

Jos juhlakansaa lykästää, saa S-ketju mocktailit osaan ravintoloistaan jo täksi pikkijoulukaudeksi.Food Lab
Citykäytävä
Keskuskatu 6
Helsinki

Yhteistyössä S-ryhmän kanssa

2 kommenttia:

Heli-Hannele /Beach house kitchen kirjoitti...

Oli muuten niin herkullista ruokaa, että pakko viedä joku päivä yksi skeptinen lihansyöjäkamuni Suupiin lounaalle. Olin kyllä tulisen ruoan ystävänä hurmaantunut tuosta hot annoksestakin ja nuo cocktailit! Tästä paikasta tulee ISO hitti!

Satu kirjoitti...

Ihana kuulla, että sait lihansyöjän hurmattua näillä eväillä :)