maanantai 24. lokakuuta 2016

Zaap Thai Nottingham

Nottinghamin ruokavinkkien lista jatkuu suussasulavan herkullisella thaimaalaisella Zaap Thaissa.  Toinen seuralaisistani oli singaporelainen, joten tiesin, etten tulisi pettymään. Zaapin ruoka maistuu kuulemma kotoisalta, joten kyse on siis ihan oikeasta kaakkoisaasialaisesta ruoasta eikä miedosta brittiversiosta, mistä iso plussa. Meitä oli kolme syöjää, ja jaoimme kaikki annokset. Ruokaa oli aivan riittävästi, eivätkä hinnatkaan päätä huimanneet. Zaap Thai on myös tunnelmaltaan erittäin viihtyisä, joten ei todellakaan ole varaa valittaa!
Gai Satay -- grilled chicken on skewers with peanut sauce
Original Pad Thai with chicken
Pad Preaw Wan Moo -- Pork stir fried with vegetable and pineapple in a sweet and sour sauce
Glouy Chuem -- Caramelised banana served with vanilla ice cream
Jälkiruoaksi kokeilimme Suomen kiinalaisista ravintoloista tuttuja friteerattuja banaaneja jäätelön kanssa. Singaporelainen ystäväni kylläkin korjasi ettei kyseinen herkku kuulemma ole alunperin Kiinasta vaan Kaakkois-Aasiasta. Oli kyllä paras frittibanaaniannos jonka olen syönyt!
Lod Chong Wat Jed -- traditional dessert which is popular in Indochina - jelly noodle made from rice flour, pandanus juice and coconut milk, served in palm sugar syrup with shaved ice
Jaoimme myös perinteisen indokiinalaisen annoksen jellynuudeleita. Ulkonäkö muistutti hieman vihreitä matoja, ja maku oli eurooppalaisiin jälkiruokiin tottuneelle outo mutta miellyttävä. Singaporelainen ystävä kertoi, että tämä lod chong wat jet maistui autenttisemmalta kuin Singaporen katuravintoloiden nykyisin massatuotetut versiot. eli jos tahtoo perinteistä kaakkoisaasialaista jälkkäriä, kannattaa suunnta Nottinghamiin!
Unit B, Bromley Place
Nottingham NG1 6GJ

Ravintola löytyy nettisivujen mukaan myös Leedsistä ja Newcastlesta.

Ei kommentteja: