torstai 17. marraskuuta 2016

9 reseptiä jouluun



Rauhallisen joulun avain on suunnitelma ja helposti toteutettavissa oleva herkkupöytä. Keräsin aiemmilta vuosilta muutamia helppoja, mutta maukkaita jouluherkkuja. Nämä ohjeet eivät kaipaa eksoottisia raaka-aineita ja ne sopivat hyvin suomalaiseen makuun. Jokainen ohje soveltuu myös pikkujouluihin tai vuoden vaihteen pöytään.



Lasimestarinsilli valmistuu ajoissa jääkaappiin odottamaan syöjiä. Läpinäkyvään lasipurkkiin tehtynä se on juhlapöydän kaunistus.



Riimiliha ei ole perinteisin joulupöydän herkku, mutta se toimii hyvin alkupalana niille, jotka eivät välitä sillistä.



Tämä vuosi oli loistava sienivuosi ja talveen kuuluu sienisalaatti. Sienisalaatti maistuu niin erilaisten leipien kuin keitettyjen perunoiden kanssa.



Ei possua, ei kalkkunaa vaan ankkaa. Tämä on mainio vaihtoehto heille, jotka kaipaavat vaihtelua joulun pääruokaan. Glögiglasyyri nostaa ankan jouluiseen tunnelmaan.



Itse leivottu leipä maistuu jouluruokien kera tai sopii sujautettavaksi lahjakoriin.



Sienien lisäksi meitä on tänä vuonna hemmoteltu mustikoilla, joten glögin voi vaihteeksi tehdä tästä tummasta herkustamme.



Jäädykkeet ovat olleet poissa pitopöydistä, mutta sinne ne kuuluvat takaisin. Kokeile tätä ja ihastu!




Illan hemmotteluhetkiin sopii piparkakun, sinihomejuuston ja suklaan maistuva liitto.



Tämän jouluherkun tekoon voi osallistua perheen pienimmätkin. Helppoa ja hyvää.


Ei kommentteja: