maanantai 7. marraskuuta 2016

Hiillosperuna grillissä

Meillä grillataan ympäri vuoden ja se asettaa omat haasteensa grilliruoalle. Tavanomaisimpiin grillattaviin kyllästyy ja osa niistä on aika arvokkaita säännöllisessä käytössä. Toimimme kuten kotona ja nappaamme  lisukkeeksi perunaa. Keitämme grillausta edeltävälle ruoalle ylimääräisiä perunoita, näin perunat valmistuvat ilman erillistä vaivaa. Valmiiksi keitetty peruna on nopea grillata ja se on selkeä plussa näin kylmillä grillauskeleillä. Näistä perunoista olen kirjoittanut aiemminkin toisen reseptin yhteydessä, mutta nostan nämä uudelleen esille.


Hiillosperunat

Keitä paksukuoriset perunat liki kypsiksi.
Nosta perunat grilliin ritilän tai hiillokseen asetetun folion päälle.
Anna perunoiden kuumentua ja saada pintaansa kaunis väri.

Tarjoa perunoiden kanssa voita tai tuorejuustoa.

Tammikuu 2016 -28 pakkasta ja grilli kuumana
 Pakkasella grillatessa kannattaa kylmälaukkuun varata kaikki ne asiat, joiden ei halua jäätyvän tai muuttuvan hyisiksi. Pakkasella on esimerkiksi miellyttävämpää juoda huoneenlämpöistä vettä, kuin jäähileistä.

1 kommentti:

Hosuli kirjoitti...

Hauska vinkki! Ehkä arkinen perunakin muuttuu vängäksi kun se saa pintaansa vähän savun makua. :)

-Ruut