perjantai 9. joulukuuta 2016

Karitsan niskakiekot grillissä


Me grillaamme ympäri vuoden, talvellakin. Talvella avotulella grillatessa on omanlaisiaan haasteita; ruoan kypsyminen ei aina ole yhtä tasaista kuin lämpimillä keleillä. Pakkasella, etenkin kovemmalla pakkasella, olemme kokeneet helpoimmaksi vain lämmittää ruoan grillissä. Näin meidän ei tarvitse pelätä ruoan jääneen raa'aksi.

Pakkasella grillatessa kylmälaukku on ehdoton apuväline. Kylmälaukku pitää ruoan ja juoman oikean lämpöisenä. Kunnon pakkanen jäädyttää nopeasti kaiken ja hankaloittaa grillaamista, mutta kylmälaukun suojissa tuotteet säilyvät mukavan lämpöisinä käsitellä.

Tämä oli meille ensimmäinen kerta, kun valmistimme karitsan niskakiekkoja, mutta ei taatusti viimeinen. Niskakiekot sopivat mainiosti grillaamiseen ja grillisoosi kaikessa yksinkertaisuudessaan istui makuumme täydellisesti. Lisäksi tämä karitsa oli elänyt elämänsä onnellisena naapurikylän laitumella, joten kyseessä oli eettinen lähiruoka balsamico-kastiketta lukuunottamatta.


Karitsan niskakiekot grillissä

Keitä niskakiekot kypsiksi suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä. Kuori keitinvesi vaahdosta keittämisen aikana. Säästä keitinliemi lihasoppaan tai kastikkeeseen.

Mausta niskakiekot juuri ennen grillaamista mustaherukkahillolla ja balsamico-kastikkeella. Hillon ja kastikkeen sekoitussuhde oli n. 60-40 jolloin hilloa oli runsaammin.

Grillaa niskakiekot avotulella lämpimiksi.


Nautimme niskakiekot hiillosperunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.


1 kommentti:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minullakin on tänään kokkailtavana niskaa, lampaasta. Harmi, että se oli yhtä palaa kaikki, olisin mieluummin tehnyt tuollaisina kiekkoina ja käyttämäni ohjekin oli sellaisille. Mutta sovellusta sitten vaan peliin ja kohta päästään syömään. Tuo sinun grillattu niskakiekkosi näyttää kyllä mahtavalta!