tiistai 31. tammikuuta 2017

Uunikanankoipia riisipedillä

Tämä ruoka on todellinen arjen pelastaja, se on nopea ja helppo tehdä, vain kypsyminen ottaa oman aikansa.


Uunikanankoipia riisipedillä

3 kanankoipea
3 dl pakaste kasviksia
3 dl riisiä
5 dl vettä
Curry
Timjamia
(lisää vettä tarvittaessa)

Sekoita riisi ja kasvikset ja kaada ne uunivuoan pohjalle.
Kaada vesi riisin päälle.
Lado riisin päälle kanankoivet.
Mausta kanankoivet ripottamalla niiden päälle curryä ja timjamia.
Nosta vuoka kuumaan uuniin.

Paista kanoja n. 200 asteessa, jossa ruoka kypsyy loppuun noin tunnissa.

Tarkasta paistamisen lomassa, tarvitseeko vettä lisätä riisiä varten.

Ruokaa paistetaan kunnes kanat ja riisi ovat kypsiä. Kanan kypsyyden voi tarkastaa rikkomalla nahan pinnan ja katsomalla, että liha irtoaa luusta.

Tarjoa tämä uuniruoka mustaherukkahillon kera.

2 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Nyt ollaan todellisen klassikon äärellä! Beiben lempiruoka, jota hän "pakottaa" tekemään aika-ajoin. Tykkään kyllä itsekkin!

Satu kirjoitti...

Helpot kotiruoat ovat usein aivan parhaita. Meilläkin tuo vuoka tyhjeni aikamoista vauhtia :D