tiistai 21. maaliskuuta 2017

Viilletty uuniperuna


Viilletty uuniperuna

Perunoita
1 tl/peruna voita/öljyä
sormisuolaa

Käytä noin nyrkin kokoisia perunoita. Kaikkien perunoiden tulee olla saman kokoisia, jotta ne kypsyvät samaan aikaan. Valitse yleisperuna (ei liian kiinteä tai jauhoinen).

Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Pese perunat huolellisesti.
Viillä ne terävällä veitsellä millin-kahden levyisiksi viipaleiksi, niin että peruna ei mene kokonaan katki.
Nosta peruna uunipellille.
Sulata voi kattilassa.
Nosta lusikalla voisulaa perunan päälle.
Voit korvata voisulan öljyllä.
Ripottele sormisuolaa hyppysellinen perunan päälle.

Paista perunoita uunissa 175 asteessa, tasalämmöllä, uunin keskitasolla, 1 1/2 tuntia.

Tarkista perunoiden kypsyys haarukalla.
Nauti uuniperuna esimerkiksi kermaviilikastikkeen kanssa.
Sormisuolan sijasta käytimme puolikarkeaa merisuolaa.

Idea näihin perunoihin tuli Hesarin ruokatorstailta.

2 kommenttia:

Venla P kirjoitti...

Siis näyttää kyllä todella herkulliselta. Voi olla, että joudun itsekin ottamaan tämän perunan kokeiluun!

Satu kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi Venla, tämä oli todella hyvänmakuinen ja näyttävä lisuke :)