keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Gluteeniton täytekakku


Gluteeniton täytekakku

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta

(vaniljasokeria, sitruunamehua, kaakaota)

Kakun täytteeksi

mansikoita
banaania
ananasta
persikoita

Kakun päälle

Kermavaahtoa
makeisia
strösseliä

Valmista gluteeniton kakkupohja.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
Lisää jauho-leivinjauheseos varovasti siivilän läpi muna-sokerivaahtoon.
Halutessasi voit maustaa kakkupohjan vaniljasokerilla, sitruunamehulla tai kaakaojauheella.
Kaada taikina pellillä olevan leivinpaperin päälle.
Levitä taikina tasaiseksi.
Paista kakkupohjaa uunissa 5-7 minuuttia.
Kumoa valmis kakkupohja toiselle leivinpaperille varovasti.
Poista uunissa ollut leivinpaperi kun kakkupohja on vielä lämmin.
Anna kakkupohjan jäähtyä.

Viipaloi kakun täytteet.
Leikkaa kakkupohja 3 yhtä suureen osaan.
Kostuta kakkupohja ananas- tai mansikkamehulla.
Täytä ja kokoa kakku.
Anna kakun tekeytyä jääkaapissa puolesta tunnista muutamaan tuntiin.

Vatkaa kermavaahto.
Voit maustaa kermavaahdon halutessasi vaniljasokerilla.
Levitä kermavaahto kakun päälle.
Koristele kakku.

Nauti.



Me aikuiset olemme tapojen orjia ja teemme asiat usein kuten luulemme niiden kuuluvan tehdä. Meillä kylässä olleet lapset olivat meitä viisaampia ja ottivat ilon irti kakun koristamisesta. Koristeeksi tulevat makeiset kuului heittää kakun päälle mitä erikoisimmin kiertein. Kakusta ei tullut perinteisen söpöä, mutta koristelijoilla oli tavattoman hauskaa :)

Ei kommentteja: