maanantai 24. huhtikuuta 2017

Parsaviikot


Parsaviikot ovat taas täällä!

Viime vuonna pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan Kappelin parsaviikkoihin ja ihastuin silloin niihin ikihyviksi. Tänä vuonna olin onnellinen saadessani taas kutsun maistelemaan parsoja. Keväiseen Suomen lomaan tuntuu tämän kerran jälkeen kuuluvan olennaisena osana ihana parsa-ateria.


150 vuotias Kappeli oli upea ja ruoka erinomaista. Valittavana on esimerkiksi samppanjalla maustettua kuohkeaa parsakeittoa tai pähkinävoissa paistettuja rapuvartaita kera parsarisoton.


Kappelissa on tänä juhlavuoden kunniaksi teetetyt lautaset vanhan perinteisen mallin mukaan. 
Näiltä syödessä voi oikeasti aistia paikan historian. Tämän kaltaisilta lautasilta on näiden seinien sisällä nauttinut ateriansa moni kuuluisa taiteilija, kirjailija ja runoilija.
1800-luvun lopussa taiteilijat maalasivat Kappelin seinille niitä edelleen koristavia teoksia.Tänä vuonna parsaviikoilla 12.4.-31.5. on mukana ennätysmäärä S-ryhmän ravintoloita: Casa Largo, BBQ House, Kappeli, Kaarna, Virgin Oil Co., Belge, Bravuria, Italo, Raffaello, La Famiglia -ravintolat, Jyvänen Myllypuro, Jyvänen Martinlaakso, Olohuone Korso, Kivitorppa, Chico`s -ravintolat, Spaghetteria Jumbo ja Kaari.


Ei kommentteja: