tiistai 18. huhtikuuta 2017

Perunaräiskäleet


Perunalettu


Perunaräiskäleet

500 g perunaa
1 kananmuna
1 dl maitoa
1 rkl jauhoja
1 tl suolaa

Paistamiseen voita
Tarjoiluun puolukkasurvosta

Räiskäletaikina
Kuori ja raasta perunat.
Tee taikina sekoittamalla kananmuna, jauho, maito ja suola keskenään.
Lisää taikina perunaraasteen joukkoon sekoittaen.
Paista perunaräiskäleet kuumalla pannulla voissa.
Nauti räiskäleet puolukkahillon kanssa.

Perunaräiskäleet sopivat hyvin ruoan perunalisäkkeeksi. Tästä annoksesta syö kaksi  nälkäistä tai neljä pieniruokaista. Teimme räiskäleet gluteenittomalla jauholla.

Perunalettu

Tavatessamme mieheni kanssa ensimmäistä kertaa hän paistoi minulle muurinpohjalettuja. Rakastuin täysin, sekä häneen että hänen tekemiinsä lättyihin. Edelleen hän paistaa loistavia lettuja ja edelleen katson häneen rakastuneena lettukasan ylitse. Blogiin on tulossa muutama lettuohje, kaikki hänen paistamiaan, hän kun on meistä selvästi parempi tässä hommassa.

2 kommenttia:

nicola kirjoitti...

Nämä menevät meillä testaukseen. :) Ohje kuulostaa just niin simppeliltä.

Satu kirjoitti...

Toivottavasti pidit niistä yhtä paljon kuin me :)