tiistai 23. toukokuuta 2017

Perunankuorimuussi


Saimme tämän muussin ohjeen tutultamme, joka on tehnyt tätä eri puolilla maailmaa Suomen suurlähetystöissä. Meillä on suvun sisällä kaksi tyyliä tehdä muussia, tämä kuvissa esiintyvä muussi vähäisellä nesteellä ja se toinen jossa suurempi nestemäärä saa muussin näyttämään enemmän tavanomaiselta muussilta.

Tässä maalaishenkisessä muussissa on perunankuoren ravintoaineet mukana eli tämä on astetta tavalliista muussia terveellisempää.


Perunankuori muussi

jauhoisia perunoita
suolaa
voita/öljyä
perunoiden keitinvettä/maitoa

Pese perunat huolellisesti.
Keitä perunat kypsiksi.
Kaada vesi pois, mutta ota osa siitä talteen.
Survo perunat muussiksi.
Lisää muussiin voita tai öljyä
Mausta muussi suolalla, suolan voi sekoittaa myös muussiin tulevaan nesteeseen.
Kaada muussiin keitin vettä ja sekoita samalla.
Lisää joukkoon maitoa halutessasi.

Tarjoa perunankuori muussi samanlaisten ruokien seurana kuin tavallinen muussi.



Perunoiden tulee tuoksua hyviltä, pahan hajuiset kuoret eivät anna muussiin hyvää makua.
Perunoista kannattaa poistaa tummat kohdat ennen muussaamista.

Ei kommentteja: