keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Tealicious Tearoom Durham


Pohjois-Englannissa matkustaessa Durham on ihan must-nähtävyys. Sympaattinen vanha yliopistokaupunki on kooltaan pieni, mutta täynnä historiaa.

Durhamin yliopistolla on paljon yhtäläisyyksiä Oxfordin ja Cambridgen kanssa. Myös Durham on jaettu collegeihin, yliopiston sisäisiin pienempiin yhteisöihin, joissa opiskelijat asuvat ja pääsääntöisesti opiskelevat, syövät ja sosialisoivat. Myös monet opiskelijaperinteet yhdistävät vain näitä kolmea vanhaa yliopistoa. Durham keikkuu myös ranking-listoilla yleensä Oxbridgen perässä, ja kaupungissa tehdäänkin paljon merkittävää tutkimusta. 


Käveltyämme ympäri pientä kaupunkia, teki mieli istua alas, ja valitsimme lähimmän TripAdvisorissa hyvin pärjänneen teehuoneen. Suloisesti sisustettu Tealicious Tearoom tarjosi juuri sitä mitä kaipasimme: suussasulavia paikan päällä tehtyjä kakkuja, hyvää kahvia suomalaiselle ja oikein keitettyä teetä englantilaiselle. 


Ruokalistan selkäpuolella oli teehuoneen taustatarina. Nykyinen omistaja oli 40-vuotissyntymäpäivänään kuusi vuotta sitten päättänyt, että vuosikausia kestänyt missio löytää hyvää teetä kahviloista sai riittää. Niin Tealicious Tearoom sai alkunsa, ja ainakin seuralaiseni kehui sekä paikan teetä että erittäin runsasta valikoimaa.

88 Elvet Bridge, Durham city


Ei kommentteja: