perjantai 18. elokuuta 2017

Apinaeväs, mustaherukka-banaani


Sormiruokaileva vauva

Apinaeväs on puurohiutaleista ja hedelmistä tehty välipalapatukka sormiruokaileville vauvoille. Sokerittomana ja suolattomana se soveltuu hyvin pienten ruokavalioon. Maukkautensa puolesta se sopii koko perheen terveelliseksi herkuksi.

Apinaeväästä on useita eri variaatioita ja meidän ensimmäinen kokeilumme sisälsi mustaherukoista omalta pihalta. Vahvasti mustaherukalta maistuva eväs oli pienokaisen mieleen.

Meillä syödään osittain gluteenitonta ruokaa, joten tämä apinaeväs on valmistettu gluteenittomista kaurahiutaleista. Näin koko perhe voi nauttia tästä eväästä yhdessä. Gluteenittomien kaurahiutaleiden sijaan voi luonnollisesti käyttää tavallisia kaurahiutaleita.


Gluteeniton apinaeväs


2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 1/2 banaania
1 dl mustaherukoita

Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita kaurahiutaleet ja öljy keskenään.
Lisää joukkoon banaani ja herukat.
Sekoita sauvasekoittimella.
Anna taikinan turvota hetki.
Muotoile taikinasta pötköjä leivinpaperin päälle.
Paista apinaeväät uunissa 175 asteessa n. 15- 20 minuuttia.
Apinaeväiden kuuluu jäädä sisältä nihkeiksi.


gluteeniton apinaeväs

Ohjeen mukaisesta määrästä tulee vajaa pellillinen apinaeväitä, joten on järkevää tehdä puolitoista kertainen annos tai lisäksi yksinkertainen annos muulla tavoin maustettuja apinaeväitä, jottei uuni olisi vajaakäytöllä.

Pakasta ylimääräiset apinaeväät, näin sinulla on vauvalle välipala valmiina pakkasessa.

sormiruokailu vauvanruoka



Ei kommentteja: