torstai 24. elokuuta 2017

Apinaeväs, riisihiutaleista, mustikasta ja kardemummasta

gluteeniton apinaeväs

Riisi-mustikka apinaneväät


2 dl riisihiutaleita
2 banaania
2 rkl öljyä
1/2 dl mustikkaa
ripaus kardemummaa

Sekoita kaikki aineet keskenään sauvasekottimella.
Mikäli apinaeväs tulee vanhemmalle lapsella tai aikuiselle, voi sekoittamisen hoitaa lusikalla.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Nostele taikinaa lusikalla leivinpaperin päälle.
Anna leivosten turvota 10 minuuttia.
Paista apinaeväitä 15 minuuttia 175 asteessa.
Apinaevään on tarkoitus jäädä sisältä nihkeäksi.

Apinaeväs raakana

Jos teet tämän ohjeen kolminkertaisena, saat 2 pellillistä herkkuja.
Pakasta ylimääräiset apinaeväät.

Ei kommentteja: