sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Talvinen marja-aroniahillo

marja-arniahillo jouluinenhillo


Marja-aroniahillo


2 litraa marja-aronian marjoja
1/2 dl vettä
2 tähtianista
2 mm inkivääriä
3 mm Ceylonkanelia
500 g hillosokeria


Laita hillopurkit 100-asteiseen uuniin kuumenemaan ja kannet veteen kiehumaan.
Kuumenna kattilassa marjat, inkivääri, kaneli ja vesi.
Soseuta marjat sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon tähtianikset.
Lisää hillosokeria vähitellen, samalla koko ajan sekoittaen.
Kun seos alkaa kiehua, kuori pinnalta vaahto.
Tölkitä hillo kuumiin purkkeihin.

Marja-aroniat mitataan luonnollisesti ilman terttua
Hilloa tuli 12 1/2 dl.

Tätä hilloa testasin banaanilettujen kanssa ja oli kyllä kerrassaan erinomainen yhdistelmä.
Vinkki tähän makumaailmaan tuli hiekkalaatikolla naapurilta :)

Marja-aroniaa kasvaa eripuolilla mm. Helsinkiä (kurkkaa satokartta) ja sen marjoja kannattaa nyt hyödyntää. Suosittelen harkitsemaan tätä marjapensasta myös omalle pihalle, siitä saa paitsi terveellisiä marjoja, niin se on myös hyvin komea syysasussaan.

herkullinen hillo marja-aroniasta

Sain ystävältämme vinkin marja-aronian marjojen syömiseen. Hän kehotti kokeilemaan marjojen syöntiä niin, että tertullinen tai kourallinen marjoja nakataan kerralla suuhun. Näin nautittuna marja on maukkaampi ja makeampi. Suosittelen kokeilemaan!

2 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

Olen aina pitänyt kirpsakoista marja-aronian marjoista ja varsinkin tuollainen hillo voisi olla suurta herkkua aamuisen kaurapuuron kanssa! Vielä kun jostakin saisi pari litraa marjoja niin pääsisi kokeilemaan :)

Satu -Tsajut kirjoitti...

Suositten kokeilemaan, jos vain saat marjoja jostain. Tämä oli ilahduttavan hyvä hillo :)