keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Pidennetty viikonloppu Oxfordissa

Missä yöpyä, syödä ja käydä Oxfordissa, näihin kaikkiin kysymyksiin löytyy vastauksia tästä pitkästä  postauksesta.


Oxfordissa sijaitsee englanninkielisen maailman vanhin yliopisto. Kaupunki on vanha ja sen arkkitehtuuri on monipuolista ja kaunista. Paikka on tunnin junamatkan päässä Lontoosta (puolentoista tunnin bussimatkan päässä Heathrowlta) ja siellä pääsee nauttimaan paitsi upeasta miljööstä, myös herkullisesta ruoasta.

Lomailimme marraskuun alussa Oxfordissa. Vietimme kaupungissa kolme yötä ja neljä päivää. Marraskuun alun sää oli huikean hyvä, lämpöä oli 11 astetta ja ainoastaan yhtenä yönä satoi. Tänä vuonna Suomen kesä taisi olla kurjempi ;)


Oxford on hitusen Lontoota edullisempi paikka, mutta se ei tee siitä halpaa lomakohdetta. Turisteja on paljon, samoin kodittomia. Kaupungin asukkaista neljännes on opiskelijoita eli väestö on nuorta ja se näkyy muunmuassa hurjapäisinä pyöräilijöinä katukuvassa.

Bath Place hotelli

Puolet seurueestamme majoittui Bath Place hotelliin. Heillä oli varattu hotellista huone nro 16, joka käytännössä oli kuin omakotitalo omalla pihalla. Majoitukseen kuului runsas aamiasbuffetti, joka istui hyvin suomalaiseen makuun. Tarjolla oli siis leipää ja leikkelettä, eikä makeita herkkuja ja croisantteja.

Huoneessa oli minijääkaappi täynnä juomia ja vedenkeitin ja muut teenkeittotarpeet. Tämä yhdessä aivan vieressä sijaitsevan pubin ja pienen matkan päässä olevien kauppojen kanssa piti holen siitä, ettei nälkää tarvinnut nähdä.

Hotellin rakennukset ovat vanhat ne ovat 1600-luvulta. Tästä huolimatta ne ovat yhtä hyvässä, elleivät jopa paremmassa kunnossa, kuin monet uudemmat Britannian hotellihuoneet.

4-5 Bath Place
Holywell Street
Huone nro 16

Turf Tavern

Hotellin vieressä sijaitseva pubi, Turf Tavern, on monille tuttu komisario Morse-sarjoista. Tämä herttainen vanha pubi on hyvin piilossa Bath Place hotellin takana. Sinne pääsee kahta pientä kujaa pitkin. Toinen näistä kujista sijaitsee aivan Bridge of Sighs, huokausten sillan takana.

Talojen välissä on pieni kuja, jota pitkin pääsee Turf Taverniin

Turf Tavern ei ole mikään uusi paikka, vaan sen historia alkaa 1300-luvulta. Pubilla on nykyisin kolme eri tyyppistä terassia ja sisätilat. Ruokalistalta löytyy muutama gluteenittomaan ruokavalioon sopiva vaihtoehto.

Vasen kuja vie huoneeseen nro 16 ja oikea pubiin

Turf Tavernilla on sama osoite, kuin Bath Place hotellilla. Sinne pääsee myös St. Helens Passage:n kautta.

4-5 Bath Place
Holywell Street


Blackwell's Bookshop

Blackwell'sin kirjakauppa on enemmän kuin kirjakauppa, se on kirjojen ystävän taivas. Paikka on perustettu 1879 ja alkuperäinen kauppa on kasvattanut sen jälkeen paljon pinta-alaansa. Kaupassa on kahvilaketju Nero:n kahvila, jossa on miellyttävä istuskella ostosten lomassa. Tai laittaa muu seurue istuskelemaan, kun itse uppoutuu tutkimaan hyllyjen aarteita.

Board Street 48-51


Luonnontieteellinen museo

Oxford University Museum of Natural History on kokemisen arvoinen paikka. Museossa on valtaisa määrä nähtävää. Museossa pääsee näkemään esimerkiksi Oxfordshiren dinosauruksen ja Dodo:n. Lisäksi museossa on esillä myös Charles Darwinin ja Thomas Bellin kokoelmia.

Parks Road

Pitt Rivers Museum

Museo toimii samoissa tiloissa Luonnontieteellisen museon kanssa. Museon kokoelmissa on etnografisia ja arkeologisia esineitä. Museon esineet on laitettu esille tyypin mukaan, esimerkiksi kaikki museon naamarit tai kankaiden kudontaan käytetyt välineet on koottu samaan paikkaan näytille. Näin näkee, miten sama asia on ratkaistu eripuolilla maapalloa.

Osa esineistä on Kapteeni Cookin maailman matkoilta. Museon eri esineet ovat siis historian kirjoista tuttuja. Henkilökohtaisesti sekavimmat tunteet minussa herättivät museon kokoelma kutistettuja päitä, tantsoja.

The Botanic Garden

University of Oxford Botanic Garden on marraskuussakin kokemisen arvoinen paikka. Nappasimme eväät Taylorsilta, josta sai kahden jälkeen kuuman juoman kaveriksi, kaupan päällisiksi, cookien. Miina ja Kaj natustivat eväitä onnellisina, pikkuinen nautti heidän seurassaan omia eväitään. Itse hyödynsin evästauon tutkimalla puutarhaa rauhassa.

Rose Lane

Kauppahalli

The Covered Market Oxford sijaitsee keskeisellä paikalla kaupunkia, mutta sen sisäänkäynnit voivat jäädä huomaamatta ihmispaljoudessa. Kauppahallissa on perinteisten liha- ja kasviskauppojen lisäksi erikoismyymälöitä ja ruokapaikkoja.

Market Street


Pieminister

Olemme syöneet Pieministerin piiraita useita kertoja Lontoon Borough Marketissa, mutta niitä oli taas maistettava. Piiraita saa myös gluteenittomina. Tämä ravintola sijaitsi kauppahallin sisällä.

Ruokamarkkinat

Gloucester Green Market on avoinna keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin. Markkinat ovat pienemmät, kuin Lontoon vastaavat, mutta vastaavasti hintatasokin on pienempi. Ruoka sen sijaan on todella hyvää. Suosittelen erityisesti dumplingseja ja brasilialaista gluteenitonta täytettyä sämpylää.

Gloucester Green

Markkinoilta ostetun ruoan voi nauttia esimerkiksi joen rannalla

The White Rabbit

Aina ei tarvitse syödä ravintolassa, vaan ruokaa voi lomallakin noutaa mukaan ja nauttia joko ulkona tai hotellilla. Tämä pitseria on kehuttu ja sieltä saa myös hyviä gluteenittomia pitsoja.


Loman viimeinen illallinen oli pitsaa ja nautimme sen Miinan huoneessa. Pitsojen hakureissu oli tunnelmallinen ja niiden nauttiminen muistutti pyjamabileitä. Parempaa päätösillallista on vaikeaa kuvitella.

Pitsan hakumatkalla


21 Friars Entry

The Kings Arms
Toiseksi läheisin pubi oli lähtöpäivän lounaspaikka. Nautimme pubissa sekä fish and chipsejä, että perinteisen sunday roastin. Pubin ruokalista oli lyhyt ja siinä oli todella vähän gluteenittomia vaihtoehtoja.

Kaupunki oli todella helppo kohde vauvan kanssa. Pärjäsimme hyvin sateenvarjarattailla ja kantorepulla. Syöttötuoleja ei ollut joka paikassa, mutta selvisimme hyvin ilmankin. Kaikkialle oli lyhyt matka, joten tarvittaessa saattoi piipahtaa nopeasti hotellilla, toisin kuin suuremmissa kaupungeissa.

Oxfordin vanha keskusta ei ole suuri, mutta siellä on oikeasti paljon nähtävää. Tätä ennen olen piipahtanut kaupungissa kahdesti päivän reissulla ja nyt vietin siellä kolme yötä. Tästä huolimatta paljon jäi näkemättä ja kokematta. Yhdellekään kiertokävelylle tai -ajelulle en vieläkään ole osallistunut. Kouluista olen tutustunut ainoastaan Miinan opinahjoon.

Ryhmämme koki Oxfordin olevan mitä mainioin kaupunkilomakohteen ja aiomme suositella muitakin suuntaamaan matkansa sinne.

10 kommenttia:

Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti...

Ihania kuvia! Minä olen haaveillut jo pitkään Oxfordissa käymisestä mutta vielä en ole onnistunut. Jonain päivänä...

Satu kirjoitti...

Kiitos :) Paikka on hurmaava, suosittelen tarttumaan matkustustilaisuuteen, jos sellainen joskus aukeaa.

Päden paja kirjoitti...

Oi mitä kuvia, niin upeita♥ Kiitos tästä Oxfordin reissusta kuvin, oli kyllä mielenkiintoisen näköinen kaupunki, niin paljon ihasteltavaa/nähtävää! Kiva että pääsitte tuon näkemään ja saitte paljon mukavia muistoja lämmittämään talven vilakoille:) Mukavaa viikonjatkoa!

Satu kirjoitti...

Kiitos Päde :) Reissu oli mahtava ja oli ihanaa käyskennellä vanhoilla kaduilla fiilistelemässä ja tunnelmoimassa.

Viikonloppukokki kirjoitti...

Mä niin rakastan lukea matkakertomuksia. Lähes aina kaupunkilomat tehdään jonkun maan pääkaupunkiin, koska yleensä aikaa on vähän ja niihin on parhaimmat yhteyedet. Englannissakin kannattaisi näköjään harkita Oxfordia!

Lotta K / Äidin kasvatusopas kirjoitti...

Siis eikä miten upean näköistä! Itse en ole koskaan käynyt Englannissa, eikä tämä nyt helpota matkakuumetta yhtään ♥

Mrs K kirjoitti...

Ihana tunnelma. Englantia pitäisi kyllä päästä koluamaan ihan kunnolla ��

Ma-Ri-A / Jotain uutta,vanhaa, käsintehtyä ja kaunista kirjoitti...

Taas yksi paikka lisää matkailun bucketlistiin :)

Emilia kirjoitti...

Taidankin tietää mitä ehdotan miehelle ensi kesälle matkakohteeksi :) Hyvä postaus ja ihania kuvia!

Satu kirjoitti...

Viikonloppukokki: Heathrowlta on liki sama matka Lontooseen kuin Oxfordiin ja bussi kulkee kahdesti tunnissa. Suosittelen harkitsemaan Oxfordia vaihtoehdoksi, jos mietit lomaa englannissa.

Lotta K: Ihastuin Britteihin teininä ja voin lämpimästi suositella matkaa sinne :)

Mrs K: Kiitos. Briteissä riittää koluamista, itselläni on vielä Skotlanti ja Pohjois-Irlanti täysin kokematta.

Ma-Ri-A: Ehdottomasti :)

Emilia: Kiitos paljon. Ja suosittelen kohdetta ja tuota hotellia lämpimästi :)